сряда , октомври 23 2024

Ето защо трябва да спрете кафето преди 9 часа сутринта:

Кафето не трябва да се пие преди 9 ч. сутринта, разкрива неврологът от Университета по здравни науки, Стивън Милър. Това се обяснява с факта, че между 8 и 9 часа сутринта нивото на кортизол в кръвта е доста високо. Кортизолът е хормонът на стреса, който стимулира работата на организма във фаза на събуждане и го разбужда.

Стивън Милър препоръчва сутрешното кафе да се изпие поне 90 минути след събуждането. Взема се предвид, че той съветва събуждането да става около 8 ча, пише Арткухня.

“Кафето сутрин е най-добре да се пие между 9:30 и 11:30 часа сутринта, когато нивото на кортизол в кръвта е ниско”, казва ученият.

Той обяснява, че тялото може тогава по-лесно да обработва стимулиращия кофеин и подчертава друг факт, който малко хора знаят, т.е. този, който вкарва кафе в тялото, докато естественият хормон кортизол все още работи, може да развие резистентност към кофеина. Кафето намалява производството на кортизол и снижава енергията.

В резултат на това тялото не работи правилно, така че изисква още кофеин. Ако станете рано сутрин преди 8 часа, нивото на кортизол се повишава по-рано. Ако станем по-късно, нивото на кортизол се увеличава по-късно.

Всеки е съгласен, че кафето не трябва да се пие късно вечерта, защото може да наруши съня до шест часа след консумация, въпреки че пикът на активността му е около половин час след изпиването.

  Ето какво ще се случи днес в "Опасно изкушение",Асуман казва на Ендер, че спешно трябва да дойде, защото има сериал за техния живот

Прочетете също

Очевидец се втурна да помогне на шофьорка във Варна, но онемя, когато отвори вратата на колата ѝ ВИДЕО:

Неадекватна шофьорка бе забелязана да управлява колата си във Варна. Жената е видяна да прави …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *