четвъртък , септември 19 2024

Тя поиска играчка, която приличаше на нейния осиновен син – и никога не очакваше този отговор:

„Аз съм в наистина уникална позиция като бяла жена с чернокожо дете, за да помогна на хората да разберат защо представянето има значение“, казва Ники Кофман.

Когато 5-годишният Арчър „Арчи“ Кофман минава по пътека с играчки, той рядко вижда себе си отразен в редиците от фигурки.

„Когато няма играчки като него, той пита защо“, казва Ники Кофман, майката на Арчър. — Той забелязва.

На въпроса какво е да не виждаш играчки, които приличат на него, Арчър казва, че не е добре.

„Всеки трябва да има това“, казва малкото момче.— Това ги прави щастливи.

Така че, когато Арчър получи изненадващ подарък от Fisher – Price – играчка Little People , създадена да изглежда точно като него – той изпита това щастие от първа ръка.

„Отворих кутията и започнах да плача“, казва Ники Кофман, която живее в Мисисипи. „Арчър попита защо. Аз казах: „Арчър, създадоха те.“ Малката му челюст падна.

„Той грабна кутията от ръцете ми… завъртя се и извика: „Аз съм! Аз съм!“, добавя тя. „Той показа на всички. Не остави (играчката) цял ден.“

„Това е сложна, огромна отговорност“

38-годишната Ники Кофман и съпругът й Андрю осиновиха Арчър малко след раждането му.

„Не можех да имам бебе“, казва Кофман. „Имах операция няколко пъти и не ми беше интересно да вървя по пътя на интензивни медицински интервенции.“

Двойката съвпадна с родната майка на Арчър, Кей, която семейството нарича първата майка на Арчър, защото „тя направи много повече от това да го роди“.

Арчър Кауфман, Малки хора
Арчър Кофман, 5, на снимка с първата си майка Кей Кей и втората си майка Ники Кофман.С любезното съдействие Ники Кофман

„Тя не беше в страхотно положение и нямаше много подкрепа, но е невероятна майка“, казва Ники. „Има малко моменти, които са толкова опустошителни за мен в живота ми, като момента, в който тя го сложи в прегръдките ни. Беше толкова ясно какво й струва сбъдването на мечтите ни.

„Тя целуваше малкото му личице и шепнеше „Съжалявам“ отново и отново“, добавя Ники. — Никога няма да го забравя.

  Малката тайна на пухкавите пържени филийки – ето какво им слагам вместо прясно мляко и стават мекички и сочни:

Ники казва, че първата майка на Арчър е неразделна част от живота му и добавя, че те често я посещават. Като негова втора майка, Ники казва, че винаги работи, за да почете Кей в начина, по който е родител на техния син.

„Тя е единственият друг човек в целия свят, който знае какво е да си негова майка“, казва тя. „Това е задължение, което приемам наистина сериозно.

Арчър Кауфман, Малки хора
Бебе Арчър Кофман, на снимката с първата си майка Кей.С любезното съдействие Ники Кофман

„Когато някой направи тази жертва, за да сбъдне мечтите ви, вие правите всичко възможно, за да оправдаете този избор“, добавя тя. „И това е сложна, огромна отговорност, когато си бял родител, който осиновява дете от друга раса.

„Знаехме, че влизаме, и знаех колко важно ще бъде за нас да се уверим, че той може да се види.

„Трудно е да се опише колко въздействащо е усещането“

Пет години Ники търси играчки, книжки и празнична украса, които да приличат повече на нейния син.

Когато една компания успее да предостави различни играчки и продукти, тя се свързва с тях, за да благодари. Когато една компания се провали, тя изпраща писмо, в което учтиво ги моли „да се справят по-добре“.

Арчър Кауфман, Малки хора
Ники Кофман, на снимката със сина си Арчър и съпруга си Андрю.С любезното съдействие Ники Кофман

На петия рожден ден на Арчър Ники реши да помоли хората да дарят разнообразни и приобщаващи играчки, книги и предмети за изкуство на предучилищната градина на Арчър, населена предимно с бели.

Много от даренията бяха малките хора на Fisher-Price — фигурки, изобразяващи деца с различен цвят на кожата, текстура на косата и физически способности.

„Това, което е трудно да се намери, е играчка с кафява кожа и червена коса“, казва Ники. „Така че писах на Fisher Price, благодарих им много за работата, която вършиха и след това оставих PS, което казваше нещо като: „Ако някога сте решили да проектирате Малък човек с кафява кожа и червена коса, моля, уведомете ни.“ „

Арчър Кауфман, Малки хора
Ники Кофман казва, че синът й е „олицетворение на радостта“ и това си личи.С любезното съдействие Ники Кофман

Малко след това Ники получи отговор от Гари Вебер, вицепрезидент по дизайна във Fisher-Price.

„Вашата история беше споделена с всички, които са работили върху фигурите на Малките хора, които споменахте, и да кажем, че това не би било за подценяване“, пише Вебер. „Вие и Арчър ни вдъхновихте! Знаем, че когато децата си играят с Little People, те разиграват сценарии, които виждат в света около тях, и чувството, че са част от този свят е изключително важно.“

  Лекарка разкрива къде грешим: 5 неща, които никога не трябва да правите с косата си:

Имейлът завършва с това, че Уебър иска адреса на семейството, за да може Fisher-Price „да се увери, че Арчър и неговото училище имат пълното представяне на нашите фигури на Малките хора“.

Във вторник, 23 май, Ники Кофман получи специална кутия от Fisher Price.

„Отгоре имаше писмо от екипа на The Little People – красиво отпечатано писмо с възможност за рамка и всички в техния отдел го бяха подписали“, казва Ники.„Вътре в кутията имаше идеално опаковани кутии, в които имаше малка фигура на Арчър. Цялото облекло беше перфектно – пуловерът, зелените шорти, малките му мокасини. Прическата му беше идеална.

Арчър Кауфман, Малки хора
Рамковото писмо Ники Кофман и нейният син Арчър получиха от екипа на Fisher-Price и Little People.С любезното съдействие Ники Кофман

„Количеството работа, усилия и грижи, които положиха за тази играчка, беше изумително“, добавя тя. „Нещото, което продължава да ме вълнува, е броят на хората, които очевидно са работили по това… трудно е да опиша колко въздействащо е чувството, като си помисля за хора, които не познавам в заседателните зали някъде, гледащи снимка на детето ми и си мислех: „Какво друго можем да направим?“ Защото като майка си мисля за това всеки ден: Как иначе мога да изгладя пътя за него?“

Говорител на Fisher-Price казва , че имейлът на Ники е бил споделен „в цялата компания и наистина е трогнал всички“.

„Изпитахме такова чувство на гордост, знаейки как сме повлияли на това едно семейство“, казва говорителят. „Как може някой да не се вдъхнови както от писмото на Ники, така и от тази красива снимка на Арчър? Това означава всичко за нас.Това чувство на радост и вълнение, което виждаме на лицето на всяко дете, когато взаимодейства или играе с една от нашите играчки, е причината да го направим какво правим.“

  Месото не ви се струва много прясно? Не го изхвърляйте, спасете го с този стар трик!

Служител на Fisher-Price също се свърза лично с Ники чрез Instagram .

„Писаха ми да кажа: „Имам Малък стрелец на бюрото си“, казва тя. „Те буквално поръчаха по една за всеки от персонала си.“

Арчър Кауфман, Малки хора
Собствената „Армия на Арчи“ на Арчър Кофман.С любезното съдействие Ники Кофман

„Това беше пълно екипно усилие във Fisher Price“, казва говорителят на Fisher-Price.

„Гари Вебер и лидерът на дизайнерския екип, Дафна Мор, ръководеха задачата да се уверят, че Арчър има своя собствена фигура на LP. Те работиха ръка за ръка с целия екип на LP, за да усъвършенстват фигурата на Арчър – от косата му до ризата му и усмихнатото му лице.“

„Това, че не виждаш цвят, не помага“

Ники казва, че статуетката Little People на Archer е много повече от играчка – това е напомняне, че представянето има значение.

„Притеснявам се за неща, които не мога да контролирам – притеснявам се да не бъде убит от полицията или хората, които го гледат като възрастен“, казва тя, добавяйки, че Арчър е „едър за възрастта си“.

„Не мога да контролирам нищо от това, но това, което мога да направя в момента, е да се уверя, че пространствата, в които се намира в момента, му помагат да разбере колко невероятен е; че училището му отделя време, за да разбере, че има кафява кожа и че не виждането на цвят не помага.

Арчър Кауфман, Малки хора
Ники Кофман и нейното семейство, 5-годишният Арчър и съпругът й Андрю.С любезното съдействие Ники Кофман

„Имам нужда да имат играчки и книги, които приличат на Арчър, защото така разбират, че кафявата кожа не е по-малко от бялата“, продължава тя. „И аз съм в наистина уникална позиция като бяла жена с чернокожо дете, за да помогна на хората да разберат защо представителството има значение. Черните родители са уморени и вече знаят, че е важно.“

Арчър продължава да дарява играчки Little People „с кафява кожа като мен“ на предучилищната си градина, за да се радват на приятелите му.

„Имам Archie Army“, казва той.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *