четвъртък , септември 19 2024

Женския кодекс- как правилно да носим червено червило?!

Тейлър Суифт пее за него, Лиз Тейлър говори за него, съвсем ясно е, че червеното червило е класическият аксесоар за красота, пише iwoman.bg. Подобно на малката черна рокля, всяка жена трябва да има нюанс на червено червило.

Но колкото и добре да ви кара да се почувствате, червеното червило може да бъде трудно за носене. Ето някои базови правила, които ще ви помогнат в овладяването на този нюанс.

1. Изберете правилния нюанс

Не всички червени червила са създадени еднакво. Те се различават леко по цвят, нюанс и покритие, така че се уверете, че сте избрали правилния за вашия тон на кожата. Дамите с по-студени тонове на кожата обикновено имат червени, розови или сини подтонове и трябва да стоят далеч от оранжево-червените нюанси на червилото.

Ако кожата ви има жълт или маслинен основен цвят, имате топъл тон на кожата. Тук трябва да залагате на оранжево-червени червила.

Неутралните тонове на кожата имат комбинация от жълти и розови тонове и за техен късмет могат да носите всякакъв цвят червено!

2. Завършекът е важен

Най-често срещаният завършек на червеното червило е матов, но това не е единствената възможност. Матово червените устни ще създадат дълготраен цвят без блясък. За повече текстура потърсете сатенено покритие – то попада между матово и кремообразно покритие.

3. Намалете останалия си грим

Носенето на червено червило е смело изявление. Ако решите да носите червило, уверете се, че вашите устни са фокусът на визията и опитайте някои съвети за естествен грим на очите. Това не е моментът да експериментирате с опушено око или драматична очна линия.

  12 микроупражнения,които можете да правите както у дома,така и на работа!!

4. Погрижете се за устните предварително

Подготовката на устните винаги е важна, но може би дори още повече, когато носите дръзко червено. Това червило трябва да се нанесе равномерно върху устните ви и всякакви пукнатини или суха кожа ще повлияят. Затова използвайте ексфолиант за устни, за да сте сигурни, че имате гладка основа.

5. Обърнете внимание на контура

С ярък цвят като червено е още по-важно да очертаете устните си, преди да нанесете червило. Следвайте естествената си линия, за да сте сигурни, че ярко червеният цвят на устните ви няма да се размаже.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *