четвъртък , септември 19 2024

Професорът реши да сложи край на преписването, резултатът стана вирусен (снимка):

Професор по машинно инженерство в университета Бикол във Филипините, Мари Джой Мандан-Ортиз, реши да осигури почтеност и честност на изпитите си по забавен начин. Тя изобрети така наречените шапки против измама, които нейните студенти носят, докато пишат изпити, които ги предпазват от преписване от другите.

Тя засне учениците, които сами си изработиха „капачки“ и бързо станаха вирусни.

„Идеята беше наистина ефективна и наскоро беше приложена за междинни изпити, които бяха взети от стотици студенти през третата седмица на октомври“, каза изобретателният професор, предаде BBC.

Учениците изработваха шапки от картон, кашони за яйца, хартиени торби, дори бельо, а идеята на професор Мандана-Ортис според съобщенията е вдъхновила училища и университети в други части на страната да предотвратят измамите на изпитите, като накарат учениците да правят шапки срещу презаписване.

Професор Мандан-Ортис каза, че нейните студенти са се справили по-добре тази година, защото са били мотивирани от строгите условия на изпита да учат допълнително. Много от тях са приключили с писането на изпита по-рано – и никой не е хванат да мами.

  Органите му отказали и само силното куче сърце работело. История до сълзи…:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *