четвъртък , септември 19 2024
Снимка: Pixabay

Ако децата покриват носовете си на групови снимки, по-добре знаете какво означава това:

Като цяло не бихме се смятали за стари, но все пак смятаме, че интернет има уникален начин да ни накара да се почувстваме „остарели“ и „износени“. Може би можете да разберете това.

Има онлайн тенденции , които изглежда се покачват и падат като лятна реколта. Ще излъжа, ако кажа, че съм им обръщал някакво лично внимание в миналото, но това не означава, че не стават изключително популярни за краткото си време в очите на обществеността.

Някои от тези тенденции, като ALS Ice Bucket Challenge , са положителни стимули за благотворителност и насърчават хората да се присъединят към движение, което може да създаде истинска промяна в света.

Други може да не са толкова полезни за обществото. Други са дори опасни (вижте Tide Pod Challenge , за което се твърди, че е било „нещо“ през 2018 г.).

Нова тенденция

Сега е време да обърнем внимание, защото явно се заражда нова тенденция, която е свързана предимно с младите хора и груповите снимки.

Тенденцията , известна като „покриване на носа“, е широко рекламираната тенденция, при която хората покриват носовете си с ръце – и следователно голяма част от лицето си – за да избегнат разпознаването им на снимки.

Странно? Да, и ние мислим така, но това не го прави по-малко реален.

Съобщава се , че тази тенденция е накарала някои интернет потребители да се замислят върху възможността хората да изпращат някакъв вид таен сигнал един на друг, но обяснението е много по-просто.

Британският експерт по родителство Аманда Дженър каза в интервю за Fabulous , „Използването на [собствената ви ръка, за да се прикриете] е единственият начин да се премахнете [от снимката], без наистина да разстроите родителите си, като откажете да се прикриете.“ да бъдете на снимката .”

  Тази жена мислеше, че не може да има деца, но истина се оказа смазваща:

Малко самочувствие в ранна възраст

„Като родители искаме и настояваме да уловим момента, но за един тийнейджър това е голяма работа. Тийнейджърите преминават през фаза, в която не оценяват външния си вид, напр. Например пъпки или скоби, или просто имат момент в живота си, в който нямат увереност.“

Дженър добави, че „покриването на носа“ може да е особено важно за тийнейджъри, които се страхуват изображението им да бъде споделено онлайн от техните връстници.

„Техните [училищни] колеги често могат да споделят снимката и да й се подиграват. Което е много вредно за тяхното доверие. И също така води до вредни коментари, които могат да доведат до други проблеми“, каза тя.

Освен това експертът каза на родителите , които могат да наблюдават децата си да практикуват това действие. „Не забравяйте, че тази фаза е нормална част от израстването. Където стремежът към независимост и установяването на лични граници са важни етапи в развитието.“

Виждали ли сте деца и/или младежи да си покриват носовете на снимки? Уведомете ни в коментарите.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *