четвъртък , септември 19 2024

Момче на годинка страда от левкемия – оцелява благодарение на „нещо“, което много родители изхвърлят:

Теди беше само на годинка, когато му откриха левкемия.

Днес лекарите изчисляват, че момчето има 97 процента шанс да оцелее – благодарение в не малка степен на нещо, което много родители „изхвърлят“.

Майка Сара Крипс, на 37 години , беше съсипана, когато 17-месечният й син Теди беше диагностициран с левкемия.

Беше открила някакви подути подутини на тила му. Още тогава тя имаше идея за какво може да става въпрос. Сара беше уплашена.

„Когато видях грудките, много се изплаших. Братовчед ми всъщност почина от левкемия, когато бях на около 12, така че отидох направо при лекаря, за да проучи подозренията ми“, каза тя пред Manchester Evening News .

„Земята се поддаде под мен“

Лекарите не били особено притеснени за Теди, но тъй като майка му била много притеснена, тя потърсила „второ мнение“ от друг лекар в рамките на 24 часа. Тогава тя разбра, че нещо сериозно не е наред с момчето.

Лекарят направи кръвен тест на Теди и установи, че има причина за кошмара на Сара. Едногодишното дете страда от остра миелоидна левкемия, известна още като рак на кръвта.

Момчето трябваше да бъде подложено на химиотерапия, а освен това спешно се нуждаеше от трансплантация на стволови клетки. Казаха на Сара, че има 13 процента шанс да оцелее.

„Бях убедена, че братът близнак на Теди, Джордж ще бъде кандидат [за донор]. Но когато разбрах, че не е, имах чувството, че му е поставена нова диагноза. Земята се поддаде под мен, казва Сара.

Тя продължава: „Лекарите казаха, че има голяма вероятност да намерят друг [донор] за Теди и за щастие те го направиха.“

  Момче на 10 години взе 3000 евро спестявания от родителите си и ги раздаде из училището:

Намерих донор в Испания

Той получи новата си кръв от 11-годишно момче в Испания. Кръвта идва от плацентата, дарена от майката на момчето при раждането. Органът съдържа кръв от пъпна връв, която е пълна със стволови клетки.

Трансплантацията мина гладко. Нямаше нужда и от обезболяващи.

В същото време той продължи да се храни и да консумира храна.

„За мен [това бяха] трите неща, които спасиха живота на Теди: ранна диагноза, добро хранене и трансплантация на стволови клетки от кръв от пъпна връв“, казва Сара.

Днес Теди е на 3 години и има 97 процента шанс да оцелее.

Сара се обръща към всички майки

Сара благодари на испанката, която реши да дари плацента след раждането. Сега тя призовава и другите да направят същото, вместо да оставят акушерките да ги изхвърлят.

„Ако застана пред бременна майка с моето дете и кажа: „Детето ми ще умре без трансплантация на стволови клетки и най-добрият му шанс за оцеляване е вашата плацента, която хвърляте в боклука – мога ли да я получа?“ не се замисляйте. Няма майка на света, която би казала „Не“, казва Сара.

Тя продължава: „Никога няма да разберете чувството, когато ви кажат, че има начин да спасите живота на детето си, но той не идва от лекарства, които можете да си купите, а от един напълно саможертвен жест от един човек, който се събужда един ден и взима решение да даде ​​нещо от себе си.

Каква прекрасна история! Радвам се да чуя, че Теди оцеля след лечението и отново се чувства добре. Пожелаваме на вас и вашето семейство всичко най-добро за в бъдеще !

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *