четвъртък , септември 19 2024

Мнозина се заблуждаваха: Поради тези 3 лоши навика домакинските ви уреди ще се развалят по-често:

Често се оплакваме, че електрическите уреди в домакинството ни се развалят бързо и не струват нищо. Смятаме, че за това са виновни най-вече електрониката и лошото качество на материалите и производството, винаги ли е така?

Съвременният живот е немислим без тези устройства. Пералните и сушилните, съдомиялните, готварските печки, фурните, микровълновите, хладилниците, прахосмукачките… се превърнаха в неизменна част от всеки дом.

Освен че искаме те да бъдат функционални и да отговарят на нашите нужди и начин на живот, ние се стараем да закупуваме модели, които да издържат възможно най-дълго. Но понякога скъсяваме живота им поради неадекватна употреба.

Какво често грешим и какво влияе на издръжливостта на електродомакинските уреди…

Теглото на храната в микровълновата фурна
Понякога микровълновата фурна започва да се „държи“ странно: объркани сме от нейния начин на работа, тоест от звука, който издава, отнема много време за затопляне или размразяване на храната или не не го правете изобщо. Не правете прибързани заключения и не прехвърляйте цялата отговорност за повредата на производителя.

Може би просто не сте знаели, че има минимална норма за тегло на продукта – 200 грама. И ако по-леките храни се пекат редовно в микровълнова (или ако ги включите празни), те ще станат дефектни с течение на времето.

Лед в хладилника

Вероятно си спомняте как веднъж на всеки шест месеца или дори по-често беше необходимо да извадите цялото съдържание от хладилника, да го изключите от електрическата мрежа и да го размразите ръчно. Така се преборихме със старите модели хладилници с леда, който се образува във фризера и отстрани на хладилника. Ако това не се направи, тогава хладилникът започва да работи по-зле, в него се размножават бактерии и се появява неприятна миризма, а продуктите по-бързо губят своята свежест.

  През соца децата ходеха на лагери по 20 дни, а родителите им плащаха за това четири лева:

По-новите модели хладилници в повечето случаи са оборудвани със системата No Frost („без лед“), която предотвратява образуването на лед и конденз по стените на камерата. Това подвежда мнозина: те вярват, че такива хладилници изобщо не изискват размразяване.

Но това не е така: хладилникът се размразява сам, но не се почиства автоматично, така че понякога все още изисква грижи и размразяване, но, разбира се, много по-рядко от класическите модели. Производителите на хладилници препоръчват размразяване на модулите със системата No Frost за превантивни цели поне веднъж годишно.

Как да спасим пералнята си

Ако не искате непрекъснато да сменяте пералнята си, има няколко прости съвета. Първо, не превишавайте максималната товароносимост – това ще повреди електродвигателя.

И второ, не забравяйте да проверите джобовете на това, което ще перете. Тъй като монети, трохи и други отпадъци влизат в барабана, те създават триене, което предотвратява въртенето.

И накрая, не забравяйте да почистите филтъра – косми, прах и други малки частици го задръстват. Много е лесно да го направите у дома: отворете вентила, източете внимателно водата, вземете четка и отстранете мръсотията.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *