четвъртък , септември 19 2024

Бедно 11-годишно момче намери портфейл! Върна го и това промени живота му на 180 градуса:

Казват, че това, което се върти наоколо, се и връща – т.е. ако се отнасяте зле с някого, и с вас ще се отнасят зле. Но и обратното е вярно, както откриват един баща и един син в Де Пере, Уисконсин.

Какво направи 11-годишно момче, когато намери изгубен портфейл

Един ден през дългия празничен уикенд единадесетгодишният Винс и баща му Лоренцо се разхождали в парка, когато момчето се натъкнало на портфейл. Двамата с баща му не се поколебали да постъпят правилно: отворили портфейла, за да установят самоличността на собственика му – Чейс Далке, след което отишли да му го върнат.

Седемнадесетгодишният Чейс бил загубил портфейла си по-рано същия ден, докато бил на риболов с приятелите си. Търсил е и е търсил, но в крайна сметка Чейс се е върнал вкъщи, за да присъства на квартално парти със семейството си.

Когато по-късно младият Винс се появил на прага на семейство Далке с портфейла, бащата на Чейс Джейсън бил едновременно щастлив и облекчен. В портфейла имало само два долара, но Джейсън ги предал веднага на Винс. Искаше му се да направи нещо повече, за да покаже благодарността си към момчето за връщането на портфейла, но нямаше повече пари в себе си, а момчето си тръгна, без Джейсън да получи името му или информация за контакт.

Когато по-късно същия ден семейството разговаряло за тази история, те решили, че искат да направят нещо повече, за да се отблагодарят за добрината на момчето. .

Но какво биха могли да направят? Не знаели къде живее момчето; дори не знаели името му. Дали някога ще го видят отново?
Тогава майката на Чейс – Мишел, разбрала, че имат снимка на момчето от приложението им за звънеца Ring. Тя бързо направила публикация във Facebook, като използвала снимката, и разказала на приятелите и семейството си за честната постъпка на момчето и как се надява да го намери отново, за да изрази благодарността си. За нула време хора от общността идентифицирали Винс и казали на Мишел как да се свърже с него.

  Балон-вечеpя! Всеки иска рецептата, направиш ли я веднъж – повтаряш задължително:

Какво направи едно семейство за дуото баща и син

Когато в крайна сметка Мишел и нейното семейство се свързали отново с Винс и Лоренцо, те с изненада научили през какво е преминало собственото семейство на Винс. Лоренцо наскоро се беше възстановил от Ковида, но все още страдаше от последиците.

Опитал се е да се върне на работата си в месопреработвателно предприятие, но му е било трудно да диша през изискваните за работата му лични предпазни средства. Така че Лоренцо е започнал да се занимава с работа на частно, на всякакви места, борейки се да свърже двата края. И все пак, когато Винс се натъкнал на изгубения портфейл, двамата с баща му знаели точно какво да направят.

Както и Мишел. Вдъхновена от тяхната честност и почтеност, тя решава да събере подкрепата на общността, за да помогне на Лоренцо и Винс.
Тя се върна в социалните медии, като този път публикува: „Това семейство все пак върна портфейла, въпреки че няма нищо! Това семейство може да се възползва от любовта и подкрепата ни“.

Реакцията беше толкова огромна, че семейство Далке създаде страница GoFundMe за семейството на Винс и подкрепата заваля, по-бързо и в по-голямо количество, отколкото някой е очаквал!

До момента над 400 дарители са събрали над 11 000 долара за семейството, а кампанията за набиране на средства все още продължава. Даренията от индивидуални дарители варират от 5 до 250 долара. Дори местни фирми, сред които Walmart и Domino’s, дадоха своя принос, като се притекоха на помощ на дуото баща и син със стоки и карти за подаръци.

  Ново разкритие: пълнозърнестият хляб, кафявия ориз и зеленчуците, всъщност не са толкова полезни, за колкото ги мислим:

Но когато Мишел попита Лоренцо какво Винс би искал най-много като награда за доброто си дело, молбата беше проста: чорапи. Винс и баща му си бяха поделили чорапи и момчето просто искаше нови чорапи.

Мишел искаше да направи нещо специално, както за да похвали Винс за добрата му постъпка, така и за да благодари на общността, която подкрепяше един от своите членове в нужда. За да подари всички тези неща на семейството по един смислен начин, тя ги покани в дома си. В задния двор семейството постави балони и кошници, пълни със закуски и лакомства. В допълнение към поисканите чорапи имаше дрехи Under Armour и обувки Nike.

Когато Лоренцо и Винс влезли в двора и видели всички подаръци, те били поразени.

И въпреки че бяха почетните гости в този ден, не се появиха с празни ръце. Верен на скромната си и любезна природа, Лоренцо беше донесъл цветя за семейство Далке.

И Лоренцо, и Винс бяха изненадани от огромната подкрепа на общността и благодарността на семейство Далке за това, което смятаха за просто правилно. Но това, което се случва наоколо, се случва и навън.

Както Джейсън казал на Лоренцо, много хора просто биха захвърлили портфейла в кофата за боклук, но те са отделили време и енергия, за да излязат от пътя си и да го върнат на законния му собственик. А общността изрази благодарността си за това, че Лоренцо и Винс са сред тях.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *