четвъртък , септември 19 2024

„Той се събуди“! Изключили системите на неизлечимо болно дете, но се случило чудо:

В Страстната седмица това семейство взело решение да „освободи“ сина си, който, по мнението на лекарите, нямало шанс да живее. Но изведнъж се случило нещо, което може да се нарече чудо.

Тази история се случила през 2016 година. На Великден двугодишният Силън Аскин излязъл от кома. И това се случило само денонощие, сле дкато му изключили животоподдържащите системи.

„Не съм много религиозна – казва Кери Аскин, майката на Дилън , — но наистина смятам, че се случи чудо“.

Детето едва не починало заради рядко заболяване, поразяващо тъканите на белите дробове. Първият пристъп Дилън получил на Коледа през 2015 година. Спешно го закарали в болница, където открили множество кисти върху белтие дробове. Момченцето изпаднало в колапс.

Изследването потвърдило, че момчето има белодробна хистиоцитоза на Лангерхансовите клетки. След като в болницата Дилън развил пневмония, състоянието му рязко се влошило.

Така детето изпаднало в кома и лекарите започналида приготвят родителите му за най-лошото.

„На Разпети петък ни казаха, че се влошава все повече и няма да се събуди повече — спомня си Кери. — Всички животоподдъжащи системи работеха на пълна мощност. Покръстихме го и всички членове на семейството ни отидохме да се сбогуваме с него“.

дете-на-системи-в-болница

По думите на Кери, тя била в ужас от случващото се. Не спала няколко дни и през цялото време плакала. Персоналът на болницата разрешил на родителите на момчето да прекарат нощта до него — лекарите смятали, че може да си отиде всеки момент.

„Пеехме му, разговаряхме и се сбогувахме с него“.

  След 20 години бpак, съпруг оставил на жена си бележка: Скъпа ти си на 44 и не можеш да ме задоволиш вече, затова:

На следващия ден лекарите започнали постепенно да изключват уредите, поддържащи живота на момчето, когато изведнъж пулсът на детето започнал да влиза в норма.

„Ние казахме: „Почакайте, той все още се бори“ — разказва Кери. — Изведнъж нивото на кислород в кръвта му започна да се покачва от само себе си и синът ни започна да идва на себе си. До Великден състоянието му се стабилизира толкова, че успях да си позволя кратка почивка. Убедена съм, че станахме свидетели на великденско чудо“.

русо-момче-на-системи

„Когато разказахме на по-големия брат на Дилън – Логан – за това, което се случи, той възкликна: „Той е като Иисус“.

Месец след излизането си от кома Дилън се върнал у дома. През 2017 година момчето завършило пълен курс по химиотерапия и сега е напълно здрав. Семейството на Дилън пък се присъединило към фонд, помагащ на деца, болни от рак.

източник

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *