четвъртък , септември 19 2024

Бедна вдовица, просейки от къща на къща,веднъж почукала на вратата на един много богат човек:

СМИРЕНИЕ….

Бедна вдовица, просейки от къща на къща,веднъж почукала на вратата на един много богат човек.Богаташът, отворил вратата при почукването и и вдовицата му каза:

– Извинете ме, аз съм вдовица и съм болна!Имам и две деца.Ако прецените, че можете, помогнете ми, моля ви …!

Богаташът се опитал да й даде нещо, но не намерилнищо около себе си.

„Прости ми – казал й той, – но не държа нищо вкъщи“.

Вдовицата му благодарила и тръгнала към следващата къща, но той я спрял:- Изчакайте! Отишъл в кабинета си, взел чек, попълнил гои й го дал, казвайки:

– Отидете, до която и да е Банка с този чек, за да вземете сумата. Вдовицата била неграмотна (никога не била виждала чек),взела чека и си казала:

-Той ми се подиграва, дава ми обикновена хартия. Дните минавали, а тя не отивала в Банката, защото сесрамувала и се страхувала, че хартията, коятобогатият мъж й е дал, е нещо фалшива. Един ден тя се осмелила и показала на приятел листчето. Той и казала:

– Тази хартийка, която държиш, е банков чек. Отиди и виж. Тогава вдовицата станала и отишла в Банката. След като я упътили, тя стигнала до касата, за да я обслужат. Касиерът видял чека и казал на жената, че трябва да вземе 50 златни лири!

Тя, толкова се изненадала от голямата сума, че останала без дъх. Човекът явно е сгрешил, помислила си тя,и затова поискала да върне чека, без да го осребри. Взела чека и отишла направо в къщата на богаташа, и му казала:

  Дoмaшнaтa paкия лeкувa paзлични здpaвocлoвни пpoблeми – eтo кoи ca тe:

– Прощавайте, но парите, които сте написали на чека, са твърде много. Не заслужавам толкова много пари! И си помислих, че сте се объркали нещо..Щом богаташът чул това, й казал:

– Наистина сгреших! Той взел чека и добавил една нула след 50,и от 50 златни лири станали 500! Той й ги дал и казал:- Отидете отново в Банката и знайте, че този пътне съм сгрешил! Това са резултатите от смирението!

Ако човек се отнася, по този начин към смирения си ближен,помислете как Бог би се отнесъл към смирените.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *