четвъртък , септември 19 2024

Дъщеря ми почти умря от плътоядни стрептококови бактерии – след варицела:

Една майка се сблъска с ужасяваща спешна медицинска помощ, след като варицелата на дъщеря й се превърна в смъртоносна бактерия, разяждаща месо.

Лиан Паси, на 31 г., от Англия, каза, че след като дъщеря й, 4-годишната Рейн, е била диагностицирана с вируса, тя е била оставена да се бори за живота си, след като е развила стрептокок А.

Това накарало варицелата на малкото момиче да се превърне в инфекция, разяждаща месо, която станала толкова сериозна, че Паси си мислела, че ще загуби дъщеря си.

„Просто искам хората да разберат, че е толкова сериозно“, каза Паси пред South West News Service. „Не беше варицелата; това беше стрептококът, който премина през раната.

Дъщерята на жената трябваше да бъде подложена на четиричасова операция, за да спасят живота й, и тя прекара три седмици в болницата.

Лиан Паси каза, че дъщеря й Рейн почти е умряла от месоядна бактерия.
Лиан Паси каза, че дъщеря й Рейн почти е умряла от месоядна бактерия.

Паси обясни, че Рейн се е разболяла от варицела на 4 юли и първоначално е изглеждала добре, но няколко дни по-късно е вдигнала температура и е била изключително уморена – което са класически симптоми на стрептокока А. Майката също е забелязала червен пръстен около един от рани и решила да заведе дъщеря си на лекар.

Въпреки това, когато пристигнали в болницата, на дъщеря й било казано да вземе антибиотици и да се прибере вкъщи – отговор, който Лиан, практикуващ естетик, отказала да приеме. След това тя заведе дъщеря си във втора болница, където се твърди, че е трябвало да чакат отвън поради заразния характер на вируса.

Тогава състоянието на дъщеря й бързо се обърна към най-лошото.

  Това може да е изненада за мъжете, но ето защо жените изневеряват най-често на партньорите си:

„Тя беше преминала границата на крещенето и лежеше там, почти безжизнена“, спомня си Паси. „Вдигнах я, пренесох я през вратите и казах: „Някой трябва да види дъщеря ми; Имам чувството, че тя умира.

В този момент, каза тя на SWNS, температурата на дъщеря й беше близо до 107 градуса и тя имаше халюцинации.

Младото момиче трябваше да претърпи четиричасова операция за лечение на инфекцията.
Младото момиче трябваше да претърпи четиричасова операция за лечение на инфекцията.

Спешно я отведоха на операция и лекарите казаха, че трябва да направят голям разрез в хълбока й, за да отстранят некротизиращия фасциит – болест, разяждаща плътта – и раната трябваше да бъде оставена отворена поради бързото й разпространение и смъртоносния й характер. Reign беше откаран в интензивно отделение, поставен в изкуствена кома, за да овладее болката и му беше дадена подкрепа за дишане.

Некротизиращият фасциит е рядка бактериална инфекция, която се разпространява бързо в тялото, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията. Той причинява смърт на тъканта на и извън мястото на инфекцията.

Дори след операцията нещата с Reign все още не бяха наред.

„Лицето и тялото й бяха подути – тя изобщо не изглеждаше добре“, каза Паси. „Заведохме я до театъра и хирургът обясни, че се е разпространило и тя е в септицемия – не знаехме дали ще оцелее.“

Като по чудо дъщеря й успя да се възстанови от смъртоносната болест след множество дози силни антибиотици и три седмици в болницата.

Въпреки че е останала с голям белег отстрани, Лиан каза, че дъщеря й сега се чувства добре и обича да се шегува с хората, че е получила белега си от „спечелването на битка срещу крокодил“.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *