четвъртък , септември 19 2024

Сляпо куче и неговото коте водач били изоставени в приют:

Тези двамата доказват, че едно малко приятелство на четири крака може да помогне за преодоляване на почти всички трудности в живота.

Забравете старата поговорка „да се биете като котки и кучета“ – това новоприето дуо котка и куче, разчита на работата в екип и връзка, която не може да бъде прекъсната. Спайк и Макс са една чудата двойка, която ни вдъхновява да обичаме живота и да държим на тези, на които можем да разчитаме в трудни моменти.

Спайк е 8-годишно куче от смесена порода, чиито очи са отстранени след боледуване докато е бил малко кутре, а Макс (също на 8) е котешкият му приятел и спътник през целия живот. На 25 януари , бившето семейство на очарователния дует ги предава на Saving Grace Animal Society , приют за животни в Алберта, Канада.

Аманда МакКлугън от приюта каза пред CBC News , че двойката животни е живяла предимно навън и тяхното нетипично приятелство вероятно е започнало, когато са се скупчили заедно за да се стоплят. Болезнената катаракта наложило отстраняването на очите на Спайк, пишат от мозъче.

Adorable blind dog and seeing eye cat looking for forever home | Curated

Вместо да води Спайк навсякъде, Макс е по-скоро „котка за подкрепа“, каза МакКлугън.

„Макс просто му осигурява ниво на комфорт и подкрепа“, казва тя. „Той може да го помирише. Може да го усети и това е един вид начин да намали стреса и безпокойството си.“

На 9 февруари, приютът представил двойката на страницата си във Facebook.. В опит да намерят на Макс и Спайк ново любящо семейство. Приютът описва Спайк като „щастливо момче с късмет“, което „обича живота“ . И е най-щастлив, когато до него е косматият му приятел, на който може да отпусне глава.

  Обидите, които децата никога не биха простили на своите родители:

Saving Grace Animal Society say Spike the blind dog and Max the cat will be ready to be adopted in a few weeks. (Photo contributed)

„Макс е ин към неговия ян“, се казва в публикацията. „Той е константата, която Спайк познава през целия си живот и поради това е наложително да бъдат осиновени заедно. Макс е такъв герой и със сигурност ще ви накара да се смеете!“

Сладката публикация събра хиляди харесвания и споделяния – и в рамките на 11 дни двойката била на път за нов дом.

Обществото за животни Saving Grace публикува актуализация.. Която уведомява всички,че Спайк и Макс наистина са били осиновени заедно .. И са се насочили към новия си дом в Манитоба.

„Те са на път за вкъщи с новото си семейство“, се казва в публикацията. “Пожелаваме късмет на това очарователно дуо.”

Понякога приятелството не може да се определи от пол, вид, цвят на кожата или възраст. Понякога имаме нужда от истински приятел и съдбата ни среща с него, точно както Макс среща своя другар Спайк.

Споделете тази прекрасна история с вашите приятели!

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *