четвъртък , септември 19 2024

Не е настинка, не е алергия и имате запушен нос всяка сутрин

Често ви се случва да се събудите със запушен нос, нито сте настинали, нито страдате от алергии, винаги проветрявайте добре стаята преди лягане и въздухът в нея не е сух?

Чудите се какво се случва и как да се справите с подобни ситуации.

Храната може да е причина. А именно, ако сте яли обилно късно,пикантни ястия или просто малко кисел плод – това може да повлияе на дишането ви.

Виновникът често е гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ). Тоест киселина, която в легнало положение отива там, където не трябва – към носа и синусите.

Това заболяване, което е най-податливо на пушачите.. Хората със затлъстяване, бременните жени и тези, които приемат определени лекарства,може лесно да причини постназално накапване, когато слузта от носа ви се стича в гърлото ви. Наред със запушения нос се появява и хронична кашлица и усещане за стягане в горните дихателни органи.

В допълнение към споменатите симптоми, с течение на времето може да почувствате признаци като болка при преглъщане, повишено слюноотделяне, загуба на тегло, лош дъх, сухота в устата и болка в гърдите.

Затова, за да се отървете от запушения нос сутрин, консултирайте се с лекар. Уверете се, че не е точно рефлукс, и започнете лечение.

  Отидох на гости на сестра ми, а у тях винаги смърди ужасно от цигарите, а сега ухаеше божествено, а те не спираха да пушат (видео):

Прочетете също

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема:

Всеки сезон е подходящ момент за отслабване. За по-бързото изгаряне на мазнини ви представяме проста, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *