четвъртък , септември 19 2024

Жена, която е приела симптомите като ранна менопауза след лечение на рак, има „бебе-чудо“:

Дизи Далтън, сега на 29 години, смяташе, че е в ранна менопауза, след като й беше казано, че няма да може да има деца, но въпреки шансовете тя приветства бебето Теа

Нова майка, на която е казано, че няма да може да има бебе след агресивното си лечение на рак, говори за радостта, която е изпитала, когато е открила, че е бременна . Дизи Далтън от Лондон беше унищожително диагностициран с четвърти стадий на лимфом, вид рак на кръвта, на 25-годишна възраст.

Нейният първи кръг химиотерапия не успя да се отърве от рака, поради което тя трябваше да премине по друг път на лечение, което можеше да доведе до голяма вероятност да стане безплодна – но това я излекува. Година след като беше без рак, Дизи си помисли, че преживява ранна менопауза , когато цикълът й спря за три месеца, като се има предвид какво е преживяло тялото й и какво предупреждават лекарите.

Но след като си мислеше, че това никога няма да е възможно, Дизи сподели своята история за надежда тази Коледа след раждането на нейното „чудо момиченце“ и благодарността, която изпитва към онези, които са спасили живота й.

Битката на Дизи с рака започна през април 2018 г., когато тя откри бучка на шията си.

За щастие нейният местен здравен център бързо я насочва към The Royal Marsden Hospital в Челси, Лондон, където тя претърпява три седмици тестове, сканирания и биопсии.

Тогава тя беше диагностицирана с стадий 4 на Ходжкинов лимфом и нямаше представа какво да мисли.

Преди да започне химиотерапията си, тя беше подложена на лечение за запазване на плодовитостта, но трябваше да обмисля толкова много за бъдещето си в млада възраст, което беше трудно да се приеме.

  Как се мият чиниите в Германия – в началото и аз не повярвах, но е истина:

„Бях само на 25 години и всичко, върху което можех да се съсредоточа, бяха негативите, всичко беше толкова страшно“, каза Дизи, сега на 29, пред Mirror.

„Да се ​​налага да се лекуваш безплодие на 25 години, когато не мислиш за този аспект от живота си, е доста ужасяващо.

„Всичко се случи много бързо.“

През юни тя започна своя курс на химиотерапия и се чувстваше щастливка, че успя да се справи с болестта си директно.

Тя трябваше да направи сканиране през ноември, за да провери напредъка – което беше един ден преди партито за нейния 26-ти рожден ден, така че тя възнамеряваше това да бъде и нейното празненство „след химиотерапия“.

Скенерът обаче показа, че ракът все още е там.

Въпреки лошите новини, Дизи не позволи това да я разочарова и тя и нейните приятели продължиха с партито като неин начин да си върне контрола.

„Това беше още един наистина ужасен ден, но все пак продължихме да организираме партито на следващия ден и танцувахме цяла нощ“, обясни Дизи.

„Прекарахме страхотно. Беше на тема ABBA и всички бяха в топ форма – всички бяха толкова отдадени на това да си прекарат най-добре и да покажат на рака кой е шефът.“

Замаян в болницата

Въпреки че е имала лечение за безплодие като допълнителна предпазна мярка преди започване на химиотерапия, когато лечението не подейства, тя трябваше да получи второ лечение, което беше различен тип химиотерапия, последвано от трансплантация на стволови клетки, за да е сигурна, че могат да изкоренят рака .

На Дизи беше казано, че е „много, много вероятно да причини непоправимо безплодие“, но тя нямаше друг избор.

  Екзотична красота, която цъфти веднъж, след което умира: Не забравяйте да държите любовното растение в стая с електрически уреди, за да ви спаси:

И по време на лечението си тя премина през два месеца медицински предизвикана менопауза – когато яйчниците й спряха да функционират.

„Трябваше да стигна до „няма доказателства за заболяване“ на моите сканирания, преди моите стволови клетки да могат да бъдат събрани, за да се подложа на трансплантация на стволови клетки“, продължи тя.

„Броят на моите ракови клетки най-накрая достигна нула след още два месеца лечение и успях да направя трансплантация на стволови клетки през март 2019 г.

„Преди първото ми сканиране след трансплантация се озовах на наистина тъмно място, тъй като бях в пространството на главата, че трансплантацията не е проработила и че идват най-лошите новини.

„Но женската ми интуиция очевидно липсва, защото сканирането ми не показа никакви признаци на заболяване и оттогава не съм поглеждала назад.“

Едва година по-късно, когато се свърза със специалиста по клинична медицинска сестра по време на рутинен преглед, тя откри, че се е случило невъобразимото.

Dizzy изпитваше необичайни симптоми и смяташе, че преминава през ранна менопауза, предизвикана от нейното лечение на рак.

„Джейн [нейната медицинска сестра] беше и все още е моята пътеводна светлина“, каза Дизи. „Тя беше първият човек, който направи рака да изглежда управляем.

„Заради нея разбрах, че съм бременна.

„Обадих се на Джейн, когато се чувствах разтревожен, тъй като изглежда, че ракът отново надигна грозната си глава около мен с много хора, които познавах, които си правеха тестове.

Замаяно държи Теа

„Също така изпитвах някои странни неща в тялото си, като липса на менструация в продължение на три месеца и чувство на умора.

„В съзнанието ми беше толкова извън границите на възможността да съм бременна, че си помислих, че преминавам през ранна менопауза, предизвикана от трансплантацията на стволови клетки, което можеше и да е така.

  9-годишно момче харчи спестяванията си за стоки за приют за бездомни:

„Разказах на Джейн за тези смешни чувства и тя ми каза да си направя тест за бременност .

„Бях в пълен шок – ето, бях бременна в третия месец! Направо й звъннах, за да й кажа.

„Тя беше такава чувствителна дъска и такава утеха за мен. Не можех да повярвам.

„Бях толкова щастлив, че си мислех, че това никога няма да ми се случи, чувствах се като чудо.“

Дизи роди здраво момиченце миналия септември, наречено Теа, за което сега се грижи на пълен работен ден като майка, която си стои вкъщи.

Този месец семейството взе участие в коледната възпоменателна служба на The Royal Marsden Hospital Cancer Charity, за да почете работата на болницата и тези, които са загубили близки от болестта.

Събитието Celebrate a Life се провежда всеки декември, където пациентите, техните семейства и персонал имат шанса да посветят звезда на някого на коледните елхи пред техните два болнични обекта.

За Дизи тя реши да посвети звезда на скъпоценната си дъщеря, която никога не е предполагала, че ще може да има.

„Реших да кръстя звезда на нея, защото тя е нашето малко бебе чудо“, обясни тя.

„Ние сме толкова щастливи, че я имаме, наистина си мислех, че ще е невъзможно някога да забременея след диагнозата рак и цялото ми лечение.“

Майката на едно дете добави: „Royal Marsden ми спаси живота. Те вършат такава феноменална работа и са причината да донесем Теа на този свят и да я имаме в живота си и не мога да бъда по-благодарна.“

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *