четвъртък , септември 19 2024

Осем неща, които богатите купуват евтино и с добра причина – вижте списъка:

Понякога просто трябва да знаете кога да харчите много и кога да спестявате.

Reader’s Digest  провери и направи списък на нещата, които купуват богатите хора – евтино, но и защо го правят.

Когато мислим как живеят богатите и известните, първите неща, които ни идват на ум са луксозни вили, спортни коли и дизайнерски дрехи. Изглежда обаче истината е далеч от подобно мислене. Според проучване сред 1200 инвеститори, публикувано от сайта Millionaire Corner, една трета от хората с нетна стойност над 5 милиона долара казват, че пазаруват в Walmart, докато половината пазаруват в Costco и повече от 40 процента пазаруват в Target.

Има смисъл, когато се замислите – те са богати с причина и една от тези причини може да е, че са умни купувачи.

Ето малък списък с неща, за които богатите отказват да харчат богатството си…

1. ЧАРШАФИ

Днешните богати хора са наясно, че не е задължително качественото спално бельо да струва цяло състояние. 

Не е нужно да харчите хиляди долари за ръчно изработени луксозни италиански чаршафи. Дори богатите хора са осъзнали това и избират по-достъпен, устойчив вариант, обяснява Рана Архенио, основател на линия луксозно спално бельо на много по-достъпни цени. 

2. КРЕМ ЗА ЛИЦЕ

Разбира се, можете да похарчите много пари за луксозен крем за лице, но защо, когато можете да получите страхотен продукт за много по-малко пари? 

3. ОПАКОВАНЕ НА ПОДАРЪК

Опаковъчната хартия, торбичките за подаръци и картичките могат да струват почти колкото самия подарък. Но ако искате да давате като богати хора, може би е време да се откажете от подобни опции.

  Ефектът "Уау"! Косата на тази малка хубавица е невероятна:

Богатите хора не обичат да харчат много за потребителски стоки, а опаковъчната хартия и чантите определено попадат в тази категория. Вашият богат приятел може да ви купи прекрасен подарък, но повярвайте ми, опаковката е от магазин, където всичко е много евтино. 

4. СТОКИ ЗА БИТА

Може да е изкушаващо да харчите пари например за най-скъпата тоалетна хартия и луксозни почистващи препарати, но богатите хора не харчат за такива неща. 

Спестете, като купувате на разпродажба и на едро (дори на едро), защото точно така пазаруват богатите хора и основната причина изглежда е, че са много заети.

Shutterstock

5. ПЪТУВАНИЯ

Въпреки че богатите хора могат да си позволят да пътуват където пожелаят, това не означава, че не търсят начини да спестят пари. Те използват същите онлайн инструменти за търсене на настаняване и полети, както всички останали. 

Shutterstock

6. БИЖУТА

Дори хората, които обожават Cartier, Tiffany и Rolex, вероятно имат евтини артикули у дома, с които да ги съчетаят.

Аз съм личен купувач и стилист на знаменитости от 19 години и много от моите клиентки купуват евтини бижута. Те го комбинират със скъпите си изделия и понякога изглежда по-добре от истински бижута, казва Лорън Рей Леви.

Shutterstock

7. СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА

Само защото могат да си позволят слънчеви очила Chanel или Dior, това не означава, че богатите носят само такива очила. 

А именно слънчевите очила са едно от нещата, които най-често се чупят и губят! Точно затова е добра идея колекцията от луксозни очила да се допълва със също толкова красиви, но и по-евтини като тези на H&M. 

Снимка: Shutterstock

8. ГРИМ

Гримът е един от онези продукти, които трябва да се проверяват редовно и да се сменят, ако е необходимо, обикновено от хигиенни съображения. Едно от нещата, които не е задължително да са дизайнерски подпис, е спиралата, казва стилистката Лорън Рей Леви. Можете да си купите еднакво добра спирала по-евтино в аптеките и със сигурност никой няма да забележи разликата.

  Камера в магазин засне малък опашат крадец да краде торба с хляб:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *