четвъртък , септември 19 2024
Снимка: bruce mars/pexels.com

Мъже, не всяка брада е секси, жените харесват тази най-много:

Дамите обичат мъже с окосмяване по лицето, а според проучване мъжете с определен тип брада са по-секси от останалите.

Ето каква мъжка брада е най-секси за жените

Окосмяването по лицето може лесно да повлияе на възприятието на мъжете от жените – независимо дали са гладко избръснати или имат мустаци и бради. Жените обичат окосмяването по лицето на мъжете, според проучване. Но има определен стил на брада, който жените харесват най-много.

Дамите често ще знаят дали искат или не искат да се срещат с мъж само въз основа на окосмяването по лицето му. Това обаче не е просто коса – това е здравословна доза коса.

Гладко избръснатият мъж е приятен на допир, но може да изглежда твърде момчешки за някои дами, докато пълната брада може да е твърде агресивна за някои.

Но спретната брада от няколко дни?

За тях е секси. Това е като мъжката версия на „шик без усилие“. Тя представя зрялост, мъжественост и мистерия, като например – Райън Гослинг.

Науката си каза думата и се оказа, че мъжете с определен тип брада са по-секси.

Проучване от 2020 г. доказа това твърдение, като показа на 351 жени и 177 хетеросексуални мъже снимки на десет мъже в различни етапи на растеж на окосмяването по лицето: гладко обръснати, по-къси бради, по-дълги бради и пълни бради. Те помолиха актьорите да оценят всяко лице по привлекателност, мъжественост, здраве и родителски способности. Жените оцениха брадата, която отнема около 10 дни, като най-привлекателна.

Изследователите от проучването прогнозираха, че жените може да намерят брадатите лица по-привлекателни от гладко избръснатите лица. Както се оказва, известно е, че женските предпочитания към мъжествените черти стават по-силни по време на плодородния период на менструалния цикъл, когато могат да се реализират ползите от чифтосването с по-мъжествен партньор.

  Опашки от болни и сакати се вият пред лековит извор, сляпо момиче прогледна:

Оказа се обаче, че гладко избръснатите мъже се смятат за също толкова здрави и привлекателни, колкото и тези с пълни бради.

И накрая, най-малко привлекателният?

И мъжете, и жените се съгласиха, че това е брада, която се нуждае от около 5 дни небръснене.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *