четвъртък , септември 19 2024
Pixabay

Какво ще се случи, ако ходите по един час на ден в продължение на един месец:

Какво ще се случи, ако ходите по един час на ден в продължение на един месец? Резултатите ще ви изненадат

Ходенето е ежедневна дейност, която може да стане изключително полезна за здравето ни, много повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Вече сме чували много пъти, че ходенето носи редица големи ползи, които могат значително да повлияят на цялостното ни здраве. Ако сте човек, който се нуждае от тласък, за да се движи, поставянето на цел за ходене може да бъде страхотно начало. Като начало предизвикайте себе си да ходите по 60 минути всеки ден през следващите 30 дни.

Според експерти това предизвикателство може да доведе до значителни промени във вашето физическо и емоционално здраве. Освен това, ако издържите един месец, има шансове да не се откажете. Сега фокусът е само върху първия месец. За да се мотивирате допълнително, прочетете как може да реагира тялото ви, ако отделяте един час за разходка всеки ден.

Физически ползи

Ежедневното ходене през месеца може да има положителен ефект върху сърдечно-съдовата система. Когато ходите с по-бързо темпо, сърцето ви бие по-бързо, което подобрява кръвообращението в цялото ви тяло. Редовното ходене не само укрепва сърцето, но също така може да понижи кръвното налягане и да подобри нивата на холестерола.

Контрол на теглото и изгаряне на мазнини

За тези, които искат да свалят няколко килограма или да поддържат здравословно тегло, 30 дни ходене може да има положително въздействие. Ходенето с умерено до бързо темпо за един час може да изгори значителен брой калории, което е ефективен начин за регулиране на телесното тегло. Освен това ежедневното ходене може да ускори метаболизма и да насърчи изгарянето на мазнини.

  Защо винаги да носите топче алуминиево фолио в джоба си през зимата? Отговорът ще ви изненада:

Подобрена мускулна сила и мускулен тонус

Въпреки че ходенето не е толкова интензивно като силовите тренировки, различни мускули в тялото ни работят, когато ходим. Мускулите на краката са най-ангажирани, докато люлеенето на ръцете може да активира мускулите на горната част на тялото. С течение на времето това може да доведе до подобрения в мускулната сила и тонус.

Здраве на костите и функция на ставите

Ходенето натоварва костите и ставите, но е с ниско въздействие, което го прави идеална дейност за хора с проблеми в тази област. Редовното ходене може да подобри гъвкавостта на ставите и да намали риска от проблеми със ставите.

Психическо/емоционално благополучие

Ходенето по един час всеки ден може да помогне за намаляване на стреса. Ходенето стимулира отделянето на ендорфини, които насърчават чувството за благополучие и релаксация. Редовните разходки също могат да намалят нивата на кортизола, хормон, свързан със стреса.

Подобрено настроение и усещане за щастие

30-дневно предизвикателство за ходене може значително да подобри цялостното ви настроение. Чувството за постижение след всяка разходка може допълнително да повиши вашата увереност и чувство за удовлетворение.

Подобряване на когнитивните функции

Ходенето е полезно не само за тялото, но и за мозъка. Редовната физическа активност подобрява когнитивните функции. Така че това 30-дневно предизвикателство е от полза не само за тялото, но и за ума и може да намали стреса и безпокойството, допринасяйки за по-щастлив и по-пълноценен живот.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *