четвъртък , септември 19 2024

Катарина Бабан: От три години практикувам периодично гладуване и виждам големи промени в себе си:

Актрисата и моден дизайнер Катарина Бабан е голям работохолик и редовно записва мислите и желанията си в дневник.

1. ИНТЕРВАЛНО ГЛАДУВАНЕ

Практикувам периодично гладуване вече три години и виждам големи промени в себе си. От по-добро здраве до по-добро настроение, повече енергия и по-малко глад. Най-често практикувам 14-10 гладуване, при което не ям в рамките на 14 часа на деня, а ям в рамките на 10. Никога не съм бил човек, който закусва, така че нямам проблем да я пропускам. През последните три години тялото ми е по-устойчиво от всякога, което е голяма промяна в сравнение с факта, че бях болен и имах слаба имунна система през целия си живот.

2. ТРЕНИРОВКА – ЙОГА/ТЪРКАЛЯНЕ/EMS

Не съм фен на тренировките, но съм наясно, че просто трябва да ги правя! Затова избирам такъв тип тренировки, които са забавни и приятни за мен, като каране на ролери или йога. Наскоро открих EMS тренировките, които ме зарадваха най-вече защото не продължават повече от 20 минути! Така че не мога да се лъжа, че нямам време за тренировки. Да си призная – откакто започнах да ходя редовно при тях дори ми харесаха тренировките и ги чакам с нетърпение!

3. МЕДИТАЦИЯ

Най-добрият начин да изчистите ума си и да се накарате да живеете в момента. Медитацията в началото на деня ми дава спокойствието и спокойствието, от което се нуждая за един дълъг работен ден. Като начинаещ се страхувах, че няма да мога да седя неподвижен за около 15 минути, без мислите ми да блуждаят наоколо. Мислех, че правя нещо нередно, тази медитация трябва да изглежда различно. Няма правилна или неправилна медитация, няма грешки. Има много прекрасни медитации в YouTube и различни приложения. Изпробвайте ги и намерете тези, които ви подхождат.

  Вceки eдин зъб e cвъpзaн c opгaн в тялoтo! Бoлкитe във вceки зъб пpeдвeщaвaт пpoблeми в oпpeдeлeн opгaн-Имaйтe пpeдвид тoвa:

4. ДОБЪР ДЪЛЪГ СЪН

Обичам да спя и с гордост мога да кажа, че никога не съм имал проблем със съня. С дълъг и качествен сън тялото и умът се регенерират най-добре, така че намирам, че сънят е единственото нещо, което ме поддържа здрав, когато започне изключително напрегнатото темпо. Спя най-малко 8 часа всяка вечер и до 10 часа през почивните дни.

5. ПРЕСТОЙ СРЕД ПРИРОДАТА

Любимо ми е да съм на море, затова гледам да ходя колкото се може повече пъти през годината. Морето има магическа успокояваща сила за мен, така че щом го видя, се чувствам десет пъти по-добре! Когато не съм на морето, съм на Ярун, но не в частта с кафенета и хора, а в онези затънтени, гористи места, където е тихо и спокойно.

6. ВОДЕНЕ НА ДНЕВНИК

Имам навика да пиша дневник от малък. Обичам да записвам своите идеи, стремежи, цели, да се фокусирам върху доброто в живота си и да осъзнавам, ако нещо ме притеснява. Хубаво е от време на време да правите ретроспекция и да видите какъв напредък сте постигнали и какви проблеми сте преодолели и разрешили успешно.

7. ДОБРО ХРАНЕНЕ

Аз съм фен на средиземноморската храна, така че това е най-добрият начин да опиша диетата си. Ям много малко месо, с годините все по-малко. Избягвам захарта (огромна борба за някой, който обича сладкото), така че през последните няколко години започнах да правя здравословни десерти.

8. БЛАГОДАРНОСТ

В банята имаме стикер „Благодарен съм за тези 5 неща“, който ме насърчава да си спомням всеки ден какво имам и за какво мога да съм благодарен. По-добре е да започнете деня с чувство на благодарност и щастие.

  Липсата на полов живот при мъже и жени са опасни: Болестите, до които води интимното въздържание:

9. ЗДРАВИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ

Обграждам се с позитивни хора и поддържам връзки с хора, на които държа. С годините се научавате да отхвърляте негативните хора и да се отстранявате от токсична среда. Забелязах най-големите разлики в живота си, когато признах пред себе си влиянието на такива хора върху мен и съзнателно реших да се отдалеча. С позитивни хора, които ценят подобни ценности като вас, е възможно да живеете по-красиво, по-пълноценно и да растете заедно.

10. ОБИЧАМ РАБОТАТА СИ

Аз съм голям работохолик, което обяснява факта, че се занимавам с две напълно различни професии. Не бих го направил, ако не ги обичах и не се наслаждавах на тях. Прекарваме поне една трета от деня си на работа, така че винаги вярвам, че е много важно да обичаш това, което правиш! Така че не виждате работата като задължение, а като място за вдъхновение, творчество и удовлетворение.

Прочетете също

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема:

Всеки сезон е подходящ момент за отслабване. За по-бързото изгаряне на мазнини ви представяме проста, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *