четвъртък , септември 19 2024

Три необичайни причини, поради които не успявате да отслабнете:

Ако искате да отслабнете, имате нужда от постоянство, решителност и трябва да работите върху този процес, защото не можем да достигнем желаното тегло за една нощ. Отслабването обаче може да бъде уморителен и разочароващ процес и понякога, въпреки нашите усилия, ние не забелязваме загубата на тегло. Лекар и диетолог посочиха необичайни причини, поради които не можете да отслабнете.

Бързи решения и диета вместо здравословни навици

Независимо дали сте се насочили към кето или палео диетата или някоя друга модерна тенденция, трябва да знаете, че прескачането от една диета на друга е просто рецепта за провал.

От друга страна, здравословните хранителни навици и доброто отношение към храната, заедно с редовните упражнения, са това, което ще ви помогне да се отървете от излишните килограми .

„Всеки път, когато трябва да се откажете от храна заради диета , особено тази, която обичате, или да гладувате, има вероятност да не се придържате към нея в дългосрочен план. За дългосрочен успех се ангажирайте с по-здравословен начин на живот, който ще ви позволи да се придържате към диетата си с години, а не с дни или седмици“, обяснява Ейми Килън, лекар по регенеративна медицина и медицински съветник в Joi Women’s Wellness.

Не приемате достатъчно протеини

Протеините са от ключово значение за отслабването, защото са много засищащи, помагат ви да се чувствате сити и удовлетворени.

Освен това може да сте по-склонни към преяждане, ако не приемате достатъчно протеин . Докато средният здрав възрастен се нуждае от поне 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло на ден, количеството протеин, необходимо за отслабване, ще варира в зависимост от вашите индивидуални нужди и цели.

  Всеки прави една и съща грешка при миене на прозорци: Само този продукт трябва да се използва за почистване на стъклата:

„Няма универсален отговор колко протеини трябва да ядете, за да отслабнете, но обща препоръка е да консумирате 1,2 до 1,6 грама протеин на килограм телесно тегло на ден. Това е около 15 до 20 процента от дневния ви прием на калории“, казва диетологът Триста Бест.

Пропускате хранения

Недостатъчният прием на калории може да бъде значителна пречка за загуба на тегло. Проучване на 26 000 субекта показа, че пропускането на хранене е свързано със значително наддаване на тегло. Изследователите също така установиха, че тези, които пропуснаха вечерята, са с 10 процента по-склонни да напълнеят, съобщава Best life .

„Пропускането на хранене може да накара тялото ви да премине в режим на гладуване, което забавя метаболизма ви, което води до наддаване на тегло, а не до загуба на тегло“, обяснява Бест.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *