четвъртък , септември 19 2024

Експерти обявиха: Това са доказано най-добрите диети:

Много хора мислят за диета след Нова година, но в изобилието от налична информация понякога е трудно да се ориентирате и да решите кой режим е най-ефективен. Ето защо експертите са съставили списък с диети, които са научно доказано най-добри,за още интересни статии натиснете тук.

Средиземноморска диета

Той е номер 1 от години и звезди като Пенелопе Крус и Камерън Диас се кълнат в него . Лекарите го хвалят за съотношението на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Много доказателства сочат, че средиземноморската диета укрепва здравето на сърцето, тъй като елиминира приема на наситени мазнини и позволява само малък прием на масло, мазни меса и сладкиши, съобщава Index.

Освен това е богат на мононенаситени мазнини от зехтин и ядки и омега-3 мастни киселини от морски дарове, които поддържат здраво сърце. Изследванията свързват тази диета с нисък риск от диабет тип 2 и инсулт.

Диета за дълголетие

Учените са установили, че диета, богата на пълнозърнести храни, бобови растения и растителни протеини, е един от начините да добавим години към живота си.

Диетата за дълголетие включва 12-часово гладуване и пълно премахване на червеното месо. Някои риби са разрешени, докато приемът на пиле трябва да бъде много малък. Приемът на захар и рафинирани зърнени храни трябва да се намали.

Случайно гладуване

През последните години периодичното гладуване се увеличава и има основателна причина. И двете форми 5:2 и 16:8 се основават на периодично гладуване, т.е. те включват хранене само през определен период от време в деня или седмицата.

Форматът 5:2 означава консумация на храна пет дни в седмицата, докато за два дни е необходимо да се ограничи до 500 до 800 калории на ден. Моделът 16:8 се отнася до 16 часа гладуване през деня и 8 часа, когато е позволено да се яде, обикновено между 10 сутринта и 18 часа.

  Момче (12) изглежда като на 60 години: В капан е в тялото на СТАРЕЦ, има само едно сърцераздирателно желание (ВИДЕО):

Някои изследвания показват, че периодичното гладуване помага при загуба на тегло, като по този начин намалява риска от развитие на сърдечни заболявания и диабет. Освен това се свързва с по-дълъг живот и се предполага, че намалява риска от някои видове рак и невродегенеративни разстройства.

Психобиотична диета

Дори тези, които не искат да отслабнат, могат да променят диетата си за ползи за здравето. Психобиотичната диета, която включва богати на фибри и ферментирали храни, може да намали стреса и да подобри съня, според ново изследване.

Подходът включва ядене на шест до осем порции плодове и зеленчуци на ден с високо съдържание на пребиотични фибри, като лук, праз, зеле, ябълки и банани.

Тези, които го следват, също консумират пет до осем порции зърнени храни на ден и три до четири порции зеленчуци на седмица, както и две до три ферментирали храни на ден – като кисело зеле, кефир и комбуча.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *