четвъртък , септември 19 2024

Ето какво се случва с тялото ви, когато ядете салата всеки ден:

Салатата има репутация на суперхрана и се е превърнала в синоним на отслабване и здравословно хранене. Независимо дали се опитвате да увеличите приема на плодове и зеленчуци, искате да свалите няколко килограма или просто сте в настроение за храна, която ще ограничи апетита ви, не можете да сгрешите със салата,за още интересни статии натиснете тук.

Ще усвоите много витамини

Докато включвате голямо разнообразие от съставки (различни видове зеленчуци, плодове, боб, бобови растения, ядки и семена, източници на протеини и т.н.) и променяте нещата редовно, ежедневната салата може лесно да бъде питателна и да ви осигури много от витамините и минералите, от които тялото ви се нуждае, съобщава EatThisNotThat.

Ще отслабнете

Една от причините, поради които салатите се считат за здравословен избор , когато искате да поддържате теглото си или да отслабнете, е, че те обикновено са пълни с фибри, които се считат за полезни при отслабване.

Диета с високо съдържание на фибри помага на възрастни с наднормено тегло да отслабнат, според проучване в The Journal of Nutrition.

Ще запазите мозъка си млад

Да се ​​ангажирате да ядете салата всеки ден е чудесен начин да гарантирате, че мозъкът ви остава в топ форма. Всъщност проучване от 2018 г. установи, че една салата на ден подобрява паметта на възрастните хора с цели 11 години. Дори само половин чаша салата беше достатъчна, за да забави когнитивния спад.

Може да изпитате киселини

Внимавайте с приема на оцет. Не само защото калориите могат да се натрупат бързо, но и защото според Кийтли киселината в оцета може да предизвика симптоми, свързани с рефлукса.

  Най-борбените 4 зодии, които обичат да водят и се борят за промяна

Може да се почувствате подути или газове

Борите се с подуване на корема или други проблеми с храносмилането след консумация на ежедневни салати? Може би е време да намалите размера на порциите си.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *