четвъртък , септември 19 2024
Pixabay/ил

Кафето съдържа 1 важен витамин, който има множество положителни ефекти:

След водата кафето е най-популярната напитка в света . Но освен любим навик, кафето предлага на тялото ни много повече. 

И докато може би знаете, че умерената консумация на кофеин ускорява метаболизма ви, потиска апетита ви и е свързана с намаляване на телесните мазнини, това, което може би не знаете е, че любимата ви напитка е здравословен избор, защото съдържа витамини, както и антиоксиданти. Продължете да четете, за да разберете какъв ценен витамин се крие във всяка чаша от любимото ви кафе.

Витамин B2 или рибофлавин

Витамин В2 е ценен витамин от В комплекса. Всички витамини могат да бъдат разделени на две основни категории, тъй като са водоразтворими или мастноразтворими. Витамин B2 е водоразтворим и се транспортира през кръвта. Рибофлавинът е основният градивен елемент на два ензима, които играят много важна роля в производството на енергия. Освен това участва в правилното функциониране на клетките, растежа и метаболизма на мазнините.

Витамин B2 се намира естествено в някои храни, добавя се изкуствено към други продукти и може да се приема естествено като добавка. Всяка чаша кафе покрива впечатляващите 11% от препоръчителното дневно количество витамин В2.

Освен витамин B2, любимото ви кафе е богато на минерали като калий и манган и антиоксиданти. Единственото, за което трябва да внимавате, е количеството, което консумирате. Така че, ако пиете до 400 mg на ден, това е една от най-здравословните напитки, които можете да консумирате.

Кой не се препоръчва за кафе?

Консумацията на кофеин в рамките на препоръките на здрави възрастни няма отрицателни ефекти върху здравето. Изследвания дори свързват ежедневната консумация на кафе с по-добро сърдечно здраве и дълголетие. Но ако принадлежите към по-чувствителна категория, ако сте бременна или кърмите, имате коронарна болест или язва на стомаха или просто искате да се насладите на чаша повече, винаги има безкофеинов вариант.

  Погледни ръката си и виж кой тип кутре имаш. Много хора остават очаровани от това, което разбират за себе си! 100% вярно:

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *