четвъртък , септември 19 2024

Десетте най-добри природни лекове за настинка:

Сезонът на грипа и настинката е, така че много хора се чудят какво да правят, когато не можете да се отървете от неприятните симптоми? Кихане, кашляне, подсмърчане и задух са типични симптоми на респираторни инфекции, те продължават няколко дни, но могат да продължат и по-дълго. Можете да потърсите решение във вашия дом, защото с тези билки и лечения успешно ще се справите със симптомите на настинка,за още интересни статии натиснете тук.

Чесън

Чесънът е добре познат природен антибиотик, който активно участва в борбата с бактериите и вирусите! Ако искате да излекувате настинка с чесън, достатъчно е да отхапете една скилидка и да изсмучете целия сок от нея. Ако не понасяте вкуса на чесъна, опитайте се да го смачкате, смесете го с лъжица мед и го преглътнете.

ябълков оцет

Смесете ябълковия оцет с вода в съотношение 1:2 и направете гаргара със сместа за 10 секунди и я изплюйте. Вместо гаргара може да пиете и тази смес. Смес от оцет и вода ще облекчи болното гърло и ще успокои кашлицата.

джинджифил

Нарежете джинджифила и го сложете в прясно приготвената лимонада. Тази напитка е идеално средство срещу гадене, треска, възпалени синуси и главоболие.

канела

Канелата има антивирусни и антибиотични свойства, така че смесете чаена лъжичка канела с мед и смучете. Това ще успокои кашлицата, ще свали температурата и ще отпуши носа.

риган

Риганът е идеален за облекчаване на най-лошата кашлица, тъй като съдържа антибактериални свойства. Иначе риганът действа по-добре срещу бактериите, но може и да облекчи симптомите на вирусна настинка.

  Реже кашлицата като нож. При Настинки, Грип, Бронхит и Ангина. Естествен антибиотик. Има отхрачващо действие

Коприва

Копривата е пълна с витамини и минерали. Ако почувствате симптоми на настинка, пийте чай от коприва, който ще ускори процеса на оздравяване.

Евкалиптово масло

Пригответе топла вана и добавете 6 до 10 капки етерично масло от евкалипт. Топлата пара, съчетана с това масло, успокоява кашлицата и освобождава дихателните пътища.

Женшен

Това растение може да съкрати продължителността на настинката и да облекчи симптомите й, но е важно да се консумира в рамките на 72 часа от първите симптоми.

Ехинацея

Ехинацеята ускорява процеса на лечение на настинки и укрепва имунната система. Веднага щом ви загъделичка гърлото или забележите хрема, вземете си капки ехинацея или си направете чай от това лечебно растение.

Ферментирали храни

Кимчи, кисело зеле или краставици са идеални за борба с вирусите. Ферментиралите храни снабдяват червата с добри бактерии, което в крайна сметка води до укрепване на имунитета.

Прочетете също

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема:

Всеки сезон е подходящ момент за отслабване. За по-бързото изгаряне на мазнини ви представяме проста, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *