сряда , октомври 23 2024

Защо яйцата са толкова скъпи в момента? Има няколко причини!!

Яйцата са една от основните храни, които много хора консумират всеки ден. Именно яйцата обаче поскъпват през последните месеци. Ето защо…

Редица фактори допринесоха за повишаването на цените на яйцата.

За да снасят яйца , кокошките трябва да се хранят и обикновено се хранят с диета, базирана на пшеница. Поради условията на суша и войната в Украйна (откъдето идва по-голямата част от световното предлагане на пшеница), цената на храната за животни рязко се повиши,за още интересни статии натиснете тук.

След това има гориво, чиито запаси не са били толкова ниски от 1951 г. Резултатът от всичко това е увеличение на разходите за транспорт и фураж, което след това се прехвърля върху потребителите, които плащат по-високи цени.

За съжаление, миналата година се появи друг голям проблем. Става дума за птичия грип , който върлуваше през февруари миналата година. Грипът уби 44 милиона пилета, което е приблизително пет процента от популацията на пилетата. За съжаление, грипът ще продължи да вдига цените, докато не бъде овладян и новите кокошки не започнат да дават яйца.

Така че, ако харесвате закуска, която включва яйца, може да помислите за някои алтернативи, поне ако искате да спестите пари.

  8 вида риби, които по-добре да не слагаме в уста – ето черния списък:

Прочетете също

По време на наводнение мъж разряза пода на къщата си, за да спаси котка

По време на наводнение мъж разряза пода на къщата си, за да спаси котка:

В края на юни силни проливни дъждове причиниха широко разпространени наводнения в Южен Тексас, наводнявайки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *