четвъртък , септември 19 2024

Ето какво се случва, когато ядете сирене всеки ден:

Сиренето е един от любимите деликатеси, който перфектно засища глада, служи като лека закуска, но може да се добави към голямо разнообразие от ястия. Освен това има някои ползи за здравето, като например факта, че е пълен с протеини. Съществуват обаче определени рискове за вашето здраве, които могат да възникнат, ако ядете сирене в прекомерни количества.

Журналистът на портала The Healthy ядеше сирене всеки ден в продължение на една седмица. По-долу са нейните наблюдения,за още интересни статии натиснете тук.

Първо, сиренето е отлично средство за потискане на глада. Базираният в Лос Анджелис холистичен диетолог Кейти Бресак казва, че това може да се дължи на факта, че сиренето е чудесен източник на протеини.

Той обаче отбелязва, че сиренето може да бъде с високо съдържание на калории, натрий и наситени мазнини, което може да повиши нивата на лошия холестерол. Бресак казва, че не би го препоръчала за ежедневна консумация.

Журналистката забеляза, че лицето й е пълно с пъпки, докато яде сирене всеки ден.

Лиза Феърман Пфингстлер , д-р. и сертифициран дерматолог, казва, че има определена връзка между приема на млечни продукти и акнето. Едно проучване, което д-р Pfingstler споменава, е, че обезмасленото мляко специално увеличава акнето , в сравнение с други видове млечни продукти.

Журналистката обаче споделя, че тази седмица е спала много добре.

Сара Медник , когнитивен невролог от Калифорнийския университет в Ървайн, потвърждава това наблюдение: сиренето определено изглежда има някакъв ефект върху това да ни помогне да наваксаме почивката си. „Има някои доказателства, че млечните продукти в диетата могат да помогнат за съня“, казва д-р Медник. „Млечните продукти не само са богати на хранителни вещества, но и съдържат големи количества триптофан, който синтезира мелатонин. Мелатонинът е циркаден хормон, който намалява възбудата през нощта и води до сън. Така че достатъчно количество млечни продукти в ежедневната ви диета може да бъде чудесен начин да поддържате равномерен ритъм на съня.“

  Майка на 4 деца получава инсулт и е в болница – 5 дни по-късно съпругът й иска развод:

Журналистката посочва, че ежедневното ядене на сирене не е повлияло на храносмилателната й система.

Накрая тя завършва с думите, че ежедневната консумация на сирене е озарила деня й.


Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *