четвъртък , октомври 24 2024

7 начина да отворите бутилка вино, ако нямате отварачка под ръка:

Излизате с приятели до късно през нощта и решавате да отворите тази бутилка вино, която сте възнамерявали да отпразнувате този специален повод, но тогава осъзнавате, че сте по средата на кошмар – нямате тирбушон.

Всичко е наред. Всъщност има няколко начина да отворите бутилка вино без тирбушон – и някои от тях са доста забавни. Ето някои тактики, които можете да опитате, за да отворите тази бутилка и да поддържате нощта си гладка,за още интересни статии натиснете тук.

1. Бормашина

По същество същото нещо като използването на винт и чук, само може би по-забавно и определено по-лесно (при условие, че имате бормашина). Трябва да забиете винта директно в щепсела с вашия електроинструмент и след това да го издърпате.

2. Почукайте внимателно бутилката

За да отворите бутилка вино, трябва само да я почукате няколко пъти в нещо твърдо. Работи най-добре при пенливи вина, тъй като мехурчетата ще раздвижат съдържанието достатъчно, за да изместят тапата, но можете да направите това с обикновено вино, ако сте достатъчно решени. Поставете бутилката в обувката си и я ударете в стената и повторете това няколко пъти, докато бутилката се отвори.

3. Запалка

Можете да държите запалка до гърлото на бутилката, за да загреете въздуха под капачката и да я избутате навън в края. Преместете го навън, за да вървят наистина нещата (и за да не прегреете едно място на бутилката). Внимавайте с топлата бутилка след това, но се насладете на наградите от научните си усилия.

4. Преса за коса

Ако имате преса за коса, тя ще направи същото като запалка. Както при този трик, трябва да движите ютията напред-назад и нагоре-надолу, но се съсредоточете върху това да нагреете щепсела възможно най-много. Ще отнеме известно време, но трябва да изскочи много бързо.

  Жена вижда разхождаща се чанта по средата на пътя. Когато тя поглежда вътре сърцето й спря:

5. Ключ

Можете да отпушите бутилката, като поставите обикновен гаечен ключ под ъгъл, след което го завъртите и издърпате едновременно. След малко усилие ще имате достатъчно висока капачка, за да я хванете и издърпате докрай с ръце.

6. Нож

Добре, всъщност не искате да режете тапата, но искате да използвате нож. Този метод е донякъде идентичен с ключовия съвет от преди, така че дали ще направите това или онова зависи много от артикула, който имате под ръка. Затръшнете го под ъгъл, разклатете и издърпайте, докато щепселът се освободи.

7. Въздушна помпа

Ако по някаква причина нямате тирбушон, но имате подръка въздушна помпа, ви очаква удоволствие, защото можете да направите нещо забавно. Натиснете иглата на вашата помпа между капачката и страната на бутилката, след което изпомпайте малко въздух. Бъдете много внимателни и помпайте бавно, за да не взривите цялата бутилка.

Прочетете също

Лукът пoмaгa пpи 35 зaбoлявaния и здpaвocлoвни cъcтoяния, eтo peцeптитe:

Лечебните свойства на лука са известни на всички. Той може да бъде включен в списъка …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *