петък , септември 20 2024

Девет симптома на заболяване, които могат да се видят на лицето:

Някои белези по лицето ви може да показват здравословни проблеми. Ето за какво трябва да внимавате, когато се погледнете в огледалото.

Суха, лющеща се кожа или устни

Това е често срещан предупредителен знак за дехидратация на тялото. Това може също да показва по-сериозен проблем, засягащ потните жлези, като хипотиреоидизъм (маркиран с недостатъчни нива на хормони на щитовидната жлеза) или диабет, съобщава TheHealthy.

Излишно окосмяване по лицето

Нежеланото окосмяване, особено по линията на челюстта, брадичката и горната устна, може да е симптом на синдром на поликистозни яйчници, хормонален дисбаланс, при който нивата на мъжките хормони са повишени,за още интересни статии натиснете тук.

Меки, жълти петна по клепачите

Пациентите с тези пълни с холестерол лезии може да имат по-висок риск от сърдечни заболявания . Проучване от 2016 г., публикувано в списанието Medical Principles and Practice, установи, че субектите с това състояние имат по-високи нива на общ холестерол, което ги излага на по-голям риск от сърдечни проблеми.

Тъмни кръгове и подпухналост

Уморените очи може да са признак на хронична алергия , която разширява кръвоносните съдове и ги кара да текат. На чувствителната кожа под очите това създава подпухналост и предизвиква тъмно лилаво-син оттенък.

Асиметрия на лицето

Това може да е един от първите признаци на инсулт, казва Леана Уен, лекар от спешното отделение в университета Джордж Вашингтон. „Пациентите често го описват така: Погледнах се в огледалото и лицето ми изглеждаше различно.“ Може също да забележите, че едната страна на лицето ви е изтръпнала или имате чувството, че не можете да се усмихнете напълно.

  Лъжица на ден и зрението ми стана като на орел:

Цвят на лицето

Бледото лице може да е признак на анемия. Жълтият тон може да показва чернодробно заболяване. Синкав оттенък на устните или ноктите може да означава сърдечно или белодробно заболяване.

Обриви и петна

Някои храносмилателни проблеми могат да се появят на кожата. Клъстери от червени, сърбящи подутини може да показват цьолиакия, автоимунно заболяване, при което тялото реагира на глутен. Обрив с форма на пеперуда по скулите и върха на носа може да е признак на лупус, автоимунно заболяване. Алергии и екзема и някои инфекции също могат да причинят обриви по лицето.

Косопад

Загубата на мигли или вежди може да е признак на алопеция, автоимунно заболяване, което атакува космените фоликули.

Нови бенки

Повечето бенки обикновено не са повод за безпокойство. Но за да сте сигурни, всички новообразувания или бенки по кожата трябва да бъдат проверени от вашия дерматолог,

Прочетете също

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема:

Всеки сезон е подходящ момент за отслабване. За по-бързото изгаряне на мазнини ви представяме проста, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *