четвъртък , септември 19 2024

Намалете кръвното си за пет минути:

Хипертонията е заболяване, което засяга всеки човек. Лекарите казват, че основните причини това заболяване да не се контролира са нередовен прием на терапия, стрес и неправилно хранене.

Кардиолози и диетолози непрекъснато предупреждават за храни, които вредят на здравето в дългосрочен план, като запушват кръвоносните съдове и увеличават риска от хипертония. 

Същевременно те съветват менюто да се обогати с полезна за здравето и понижаваща кръвното налягане храна. Ако няма нужда от терапия, която ще бъде диагностицирана от лекарите. Можете да опитате древна китайска техника, която сваля кръвното буквално за пет минути и без лекарства.

Лу Хансен, лекарят на московския футболен клуб „Спартак“, обясни, че в китайската медицина едно нещо е най-важно и това е правилният приток на кръв към мускулите и тъканите.

Ако кръвта застоя в някоя част на тялото, тогава това място става „рисково“ за развитието на болестта. Проблемът се решава, като се позволи приток на кръв към проблемната област и се позволи на тялото да се излекува. Масажът може да помогне за това, особено в две точки.

Първото място, което трябва да се „обработи“, всъщност е линията, която минава зад ушната мида чак до средата на ключицата. Не трябва да натискате тази линия, нито да я масажирате силно, тъй като това може да предизвика обратен ефект. 

Трябва нежно да я „погалите“ с леко движение на ръката си отгоре надолу, като едва докосвате с върха на пръстите си.

 Повторете това 10 пъти от едната страна и същото време от другата страна на ухото и ключицата. 

  Компрес срещу кашлица- използвам го вечерта, а на сутринта и помен няма от нея. Вече даже отпуск не ползвам в работата:

Втората област е разположена на лицето.. На нивото на ушната мида, точно на половин сантиметър от ухото и в първата част към носа. 

За разлика от предишната „точка“, тази трябва да се масажира малко по-силно, по минута от двете страни. Завъртете силно върховете на пръстите си, но не до болка, важно е да усещате как натискате определена точка.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *