четвъртък , септември 19 2024
Снимка: Pexels/Andrea Piacquadio

Пиете ли вода по време на хранене? Ето защо трябва да се отървете от този навик веднага:

Водата е необходима за доброто здраве и нормалното функциониране на тялото, но няма значение кога я пиете. Мнозина имат навика да пият вода по време на хранене, което никак не е добре, смятат специалистите.

Водата е необходима за нашето здраве –  тя подпомага  храносмилането,  хидратира кожата , насърчава  загубата на тегло и дава  енергия. Препоръчително е да пиете поне два  литра  вода  на ден. Но не трябва да се прави по време на хранене.

 И ако сте от хората, които не сядат на масата, докато не донесат чаша вода, сок или друга напитка, трябва да се отървете от този навик възможно най-скоро.

Експертите казват, че водата, комбинирана с храна по време на хранене, може да разреди храносмилателните ензими.. Които са необходими за храносмилането и по този начин да доведе до лошо храносмилане и запек .

 Освен това може да доведе до повишаване на нивата на инсулин . И колкото повече инсулин се освобождава в кръвта… Толкова по-големи са шансовете за натрупване на мазнини в тялото и затлъстяване, казват експертите. 

Те  съветват  да не се пие вода половин час преди хранене и час след хранене. А ако наистина ви се налага да го пиете по време на хранене, за да преглъщате по-лесно хапките, правете го на глътки.

  Домашна маска изтрива бръчките от лицето, как не я знаех още преди 10 години толкова грижи щях да си спестя:

Прочетете също

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема:

Всеки сезон е подходящ момент за отслабване. За по-бързото изгаряне на мазнини ви представяме проста, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *