четвъртък , септември 19 2024

Съкратиха майката от работа, бащата не получава заплата. 9-годишният син храни семейството:

Спря финансирането на федералното правителство на САЩ, поетапно бяха затворени и голяма част от федералните служби. Това остави стотици хиляди хора без работа, а някои буквално бяха оставени и на произвола на съдбата.

Вече 33-ти ден федералните служби просто не работят, а американски семейства търсят начин да се препитават.

Естествено, в подобна ситуация най-потърпевши се оказват децата, които обаче пускат креативното си мислене на свобода и така измислят методи, с които да печелят пари и да помагат у дома.

Това прави и 9-годишния Тайгър Блейлок, чиято майка е една от съкратените. Баща му също работи в правителствена служба, но не получава заплата, а това кара момченцето да измисли начин, с който да помага на семейството си.

Не изпускай тези оферти:

“Мразя цялата тази ситуация. Всичко това е огромно наказание за голяма част от семействата в страната. Хрумна ми един ден, че съм достатъчно креативен, за да направя нещо по въпроса. Просто искам да оправя правителството и да плащам сметките вкъщи с изкуството си”, разказва момчето през CBS.

И така започва да рисува. С една от своите илюстрации 9-годишния Тайгър успява да спечели 200 долара, пише Днес.бг.
Съкратената майка на момчето подкрепя сина си в това, което прави, но въпреки това е със смесени чувства и няма търпение нещата да се върнат към нормалния си ход.

“Натъжава ме много фактът, че той си мисли как това е напълно задължително. Че трябва да печели пари за нас. Не е така. Единственото положително нещо е, че прекрачва границите на съзнанието си, развива креативността си”, разказва майката пред BBC.

  Затворник прегръща куче, но какво се случи, когато си взеха довиждане, разтупка сърцето ми:

Част от парите, които момчето е спечелило, ще отидат за дарение в хранителна банка във Вирджиния.

източник

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *