петък , септември 20 2024

Забравете рендета и ножовете: трикът на професионалните готвачи за зеле за салата,родих се:

Зелевата салата е една от най-популярните на нашите трапези и се приготвя за почти всеки празник

Но не сте чували за този метод на нарязване. А именно професионални готвачи откриха своята тайна за най-меката зелева салата и с радост я споделят с вас.

За да нарежете зеле за перфектна салата, трябва да приложите проста техника и да забравите класическото ренде или големите ножове за рязане на зеле. Всичко, от което се нуждаете, е белачка за зеленчуци.

Главата зеле се нарязва на две и след това на четвъртинки. Поставете четвърт глава зеле върху дъска за рязане, вземете белачка за зеленчуци и издърпайте нагоре и надолу вътрешността на зелето.

Салатата ще се нареже еднакво, зелето ще е тънко и затова ще поеме добре всички подправки или готовия дресинг. Освен това работата ще свърши бързо и домакинята няма да трябва да полага много усилия за приготвянето на салатата. За да бъде салатата максимално вкусна, задължително сложете малко захар със сол, стандартно – олио и оцет, но и малко вода.

Салатата се разбърква добре и се оставя да почине петнадесетина минути, преди да се поднесе към основното ястие. Благодарение на водата зелето ще омекне допълнително, а захарта ще „повдигне“ соления вкус, така че салатата ще бъде неустоима,за още интересни статии натиснете тук.

  Инсценира собствената си смърт, за да види как ще реагира котката му, ето какво се случи (видео):

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *