петък , септември 20 2024

Почти никой от шофьорите не знае това: 4 скрити трика с предпазния колан, които улесняват шофирането:

Повечето шофьори поставят коланите си още с качването в автомобила, което е регламентирано от закона задължение. Има обаче безотговорни и арогантни шофьори, които почти не поставят коланите си и по този начин излагат на опасност себе си и другите участници в движението.

Но предпазният колан в колата, освен очевидната роля да ви спаси в случай на катастрофа, има четири скрити функции, за които малко шофьори знаят, които могат значително да помогнат при шофирането и потенциално да спасят живота ви.

Ако колата ви се повреди на някое затънтено място и няма кой да ви помогне да бутате колата, извадете колана, притиснете го към вратата и го прехвърлете на гърдите си и ще можете да бутате колата с дясната ръка лесно със силата на собственото си тяло.

Когато купувате кола, издърпайте ремъка докрай, защото там ясно се виждат белези като мухъл, което може да означава, че колата е била във вода и е корозирала от влагата.

Можете да проверите датата на производство на автомобила в долната част на колана на задната седалка. След това го сравнете с данните на пътническата врата. Ако датите не съвпадат, колата може да е претърпяла инцидент и коланът й да е сменен.

Четвъртият трик, който малко хора знаят, може да ви спаси живота, ако попаднете в опасна ситуация и не можете да отворите вратата на колата. Удряйки по стъклото с металната част на колана, можете да счупите стъклото на автомобила и така да излезете от автомобила.

  Работници по чистота в Анкара направиха библиотека от всички изхвърлени книги, които намират на улицата:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *