четвъртък , септември 19 2024

Чудотворен трик за увехналите ви растения: Ето как лесно можете да ги върнете към „живот“ без добавки и възстановяващи агенти:

Ако растенията не се поддържат редовно или се правят определени празнини, те могат да започнат да изсъхват и да умрат. Ако обаче реагирате навреме, растението ще се възстанови бързо и ще удължите живота му.

Жълти листа

Най-честите причини са сух или застоял въздух, твърде малко или твърде много влага и повредени корени. Използвайте пръста си, за да тествате почвата и да проверите дали растението се нуждае от вода или не. Увеличете влажността на въздуха в помещението, като инсталирате овлажнител, а в най-лошия случай се препоръчва да трансплантирате растението.

Кафяви листа

Сухият въздух в помещенията, твърде малко или твърде много влага са най-честите причини за това явление. Уверете се, че сте преместили растението на място, което е напълно противоположно на това.

Малки листа и меки издънки

Вероятно растението няма достатъчно светлина или го подхранвате по грешен начин. Променете позицията на растението, като му осигурите дневна светлина. При подхранване използвайте тор с ниско съдържание на азот.

Листата падат

Растението или няма достатъчно светлина, или е претърпяло температурен шок. Вашият зелен приятел има нужда от ново място в дома и постоянна температура.

Растението загнива

Твърде много влага! Опитайте да трансплантирате, да промените позицията или да се обадите на „доктор“ за растенията, тоест приятел, който е експерт, за да ви помогне.

  Научно доказано: Кучетата най-често нападат една група хора, ето коя:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *