петък , септември 20 2024

Знаете ли какво ще се случи с тялото ви, ако се откажете от хляба за един месец:

Хлябът може да ви осигури хранителни вещества като витамини от група В и желязо. Въпреки това, ако го ядете в големи количества, ще консумирате много калории и вероятно ще качите някой излишен килограм.

Ето три промени, които можете да очаквате, ако премахнете хляба от диетата си.

1. Ще загубите килограми, причинени от натрупването на вода в тялото

Хлябът е пълен с въглехидрати и внезапното им изхвърляне ще се забележи върху тялото под формата на загуба на тегло. Но не става дума за моментална загуба на тегло, а за загуба на вода, която се натрупва в тялото.

Тялото съхранява въглехидрати под формата на гликоген, млечна киселина, която събира вода. Всеки грам въглехидрат, задържан в тялото, задържа и свързва три до четири пъти теглото си във вода.

2. Няма да сте гладни през цялото време

Преработените въглехидрати, като тези в белия хляб, причиняват внезапно покачване и скок на кръвната захар в тялото ви, която след това пада много бързо. Тези внезапни промени изпращат неясни сигнали до мозъка, които увеличават глада и желанието за храна, което ни кара да напълняваме.

Но това не означава, че трябва напълно да премахнете хляба от диетата си, а вместо това заменете празните калории и белия хляб с пълнозърнести храни, които регулират и балансират кръвната захар.

3. Вашата енергия ще се увеличи и храносмилането ви ще се подобри

За разлика от пълнозърнестия или черния хляб, белият хляб не съдържа фибри, които са от съществено значение за нормалното функциониране на червата и храносмилането. Такава храна причинява запек и проблеми с храносмилането. След като премахнете белия хляб от менюто и включите пълнозърнестите храни в ежедневната си диета, храносмилането започва да работи нормално и лесно.

  7 опасни симптома, които никога не трябва да пренебрегваме:

По същия начин въглехидратите са храна и гориво за мозъка. Ако е качествена, мозъкът работи нормално, без смущения, но ако храната за мозъка не е здравословна, тялото реагира негативно, предизвиквайки чувство на слабост и умора.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *