четвъртък , септември 19 2024

Една съставка, която със сигурност имате в кухнята си, почиства загорелите тигани и тенджери и те стават като нови:

Изгорялата мазнина и храна могат да бъдат истински кошмар за почистване, особено ако става дума за купчина такива съдове. Линдзи Турфорд, бивша професионална чистачка от Уорчестършир, има прост трик, който казва, че ще ви „шокира“.

Линдзи споделя своята „любов към почистването“ на страницата си в Instagram @dazlincleaning с аудитория от 78,4 милиарда последователи. Говорейки пред Express, тя обясни как само чаша, пълна със спирт, може да намали времето, което прекарвате в търкане на мръсните си тенджери и тигани.

„Добавете вряща вода в тиган/съд, малко препарат за миене на съдове и половин чаша алкохолен оцет. Оставете съда да се накисне за 10 минути, но внимавайте водата да не изстине. Внимателно излейте водата и ще бъдете шокирани да видите колко мазнини и остатъци се отстраняват с много малко усилия“, обясни тя.

Алкохолният оцет е отличен, нетоксичен домакински почистващ препарат, който може да се използва за почистване на множество повърхности благодарение на киселинната си природа. Високото рН на оцета, което обикновено е между две и три, е особено ефективно за разбиване на петна, свързани с готвене, върху тенджери и тигани, които обикновено са резултат от изгоряла или загоряла храна.

Ако искате да намокрите няколко тигана наведнъж, можете дори да използвате ваната си. Просто го напълнете с достатъчно гореща вода, за да покрие съдовете, след което добавете още малко препарат за съдове и оцет, за да поберете всички прибори.

Пет начина да използвате алкохолен оцет за почистване на кухнята

Дезинфекцирайте мивката

Едно от предимствата на алкохолния оцет е, че може да дезинфекцира определени повърхности и да убива някои видове бактерии. Смесете оцет и вода в равни пропорции и изсипете в спрей бутилка и напръскайте вътрешността на мивката за дезинфекция и почистване от мазнини.

  Успяхме да изпреварим и Лондон по цени на основни продукти. Честито:

Почистете плочата за мазнина на печката

По същия начин, по който оцетът може да почисти мазни съдове, той може да се използва и за почистване на мазен плот на печката. Напръскайте сместа от оцет и вода върху котлона, оставете да престои 10 минути, след което изтъркайте с прясна вода.

Почистете вътрешността на микровълновата фурна

Смесете равни части вода и оцет в голяма купа, подходяща за микровълнова печка, и поставете във фурната за около пет минути. Това трябва да подейства върху всички замърсявания от вътрешната страна на вашето устройство, след което просто го избършете.

Отстранете варовика от чайника

Киселинността на оцета може да се справи с калциевия карбонат, който образува котления камък. Изсипете сместа от половин оцет и половина вода в чайник и оставете да заври. След това изплакнете обилно с прясна вода.

Почистете мътни чаши

Ако забележите, че твърдата вода причинява помътняване на прясно измитите ви чаши, просто добавете чаша оцет към водата и накиснете чашите в нея за няколко минути, преди да ги оставите да изсъхнат.За още интересни статии натиснете тук.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *