четвъртък , септември 19 2024

Възраcтна жена застана пред мен на касата, нямаше достатъчно пари да плати за покупката, реших да помогна:

В тези трудни и мрачни времена е по-важно от всякога да правим добри дела. Никой не говори за спасяване на света и извършване на  подвизи. Понякога е достатъчно да се огледате и да видите някой, чийто живот може да бъде променен от вашата доброта.

Днес ще ви разкажем история, която ни вдъхнови. Надяваме се, че ще ви накара да се почувствате по-топло в душата си.

ДОБРИ ДЕЛА

След работа изтичах до супермаркета да купя мляко и други дребни неща за вкъщи. Веднага събрах всичко необходимо и отидох на касата. Една възрастна жена беше застанала пред мен. Беше много спретнато облечена. Вижда се, че дрехите й са стари и износени, но чисти и поддържани. Сивата й коса е събрана на кок, устните й с дискретно червило. Виждаше се, че жената знае как да се грижи за себе си и да живее красиво, но сега има труден момент .

Пред нея бяха скромните й покупки: хляб, мляко, торба овесени ядки и малко шоколадче. Касиерката започна да маркира продуктите и обяви сумата. Жената бръкна в джоба си и извади монети. След като преброи, тя установи, че не й стига за всичко. Тя се почувства неудобно, извини се и поиска да остави шоколадчето.

Хората на опашката започнаха да се възмущават от забавянето. Баба вече беше наведена и неуморно се извиняваше.

Не можех просто да гледам това. Обадих се на касата и казах, че ще платя за бабата. Извадих голяма банкнота от портфейла си, подадох я на касиерката и й казах да даде рестото на бабичката. Тя беше напълно изненадана и започна да ми благодари .

  Жена вижда разхождаща се чанта по средата на пътя. Когато тя поглежда вътре сърцето й спря:

Жената си прибра покупките, взе рестото и се отдалечи, чакайки ме. Тя се приближи до мен, когато платих за покупките и се канеше да тръгва. Погледна ме в очите и отново ми благодари, предложи да ми върне парите, каза, че ще ми даде цялата си пенсия. Усмихнах се и казах: „Не е нужно да връщаш нищо, бабо. Вземи тези пари и си купи каквото искаш. Така ще ми благодариш най-добре . ”

Тя се усмихна, благодари ми и отиде до изхода. Изглежда, че самата й походка беше станала по-уверена. Бях щастлива. Исках тази жена да почувства тази увереност и да може да си позволи нещо като преди.

Тази история за пореден път доказва, че добрите дела не изискват допълнителни усилия от наша страна. Достатъчно е да се огледате и да не подминавате, когато някой има нужда от подкрепа . Сега има много хора, които се нуждаят от помощ, но им е неудобно да поискат. Бъдете внимателни към другите, помагайте на тези, на които можете . Вашата доброта може да направи този живот по-добър!

източник

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *