петък , септември 20 2024

20 мъдри съвета от известен психолог:

Михаил Литвак, известен руски психолог и психотерапевт, предлага 20 съвета, които могат да ни помогнат да разрешим много житейски ситуации :

1. Ако човек не може да каже нищо добро за себе си, но все пак иска да каже нещо – този човек започва да говори лошо за другите.

2. Ако наистина искате да захапете нещо, прегризете науката, а не гърлото на съседа!

3. Депресивното състояние е дадено на човека, за да мисли за себе си.

4. Никой не отхвърля никого, само някой върви напред, а този, който е спрял – смята себе си за отхвърлен.

5. Ако мислите най-доброто за себе си, защо имате нужда някой друг да мисли най-доброто за вас?

6. Правете каквото искате и не питайте за разрешение – няма да го получите.

7. Способността да обичаш и способността да понасяш добре самотата са истински показатели за духовна зрялост. Работим най-добре, когато сме сами.

8. Незрелият човек често знае, но не знае как, а зрелият знае и умее. Точно затова – незрелият човек критикува, а зрелият работи.

9. Не знам пътя към успеха, но затова пък знам пътя към провала – това е желанието да бъда харесван от всички.

10. Няма нито мъжка, нито женска логика – има само способност или неспособност да мислиш мъдро.

11. Искате ли да откриете най-големия си враг? Погледни в огледалото! Бийте се с него и другите врагове ще се разпръснат.

12. Ако постигнете успех – ще премахнете всички обиди.

  Сaмo aкo знaeх пo-paнo ... Сoдaтa, изпoлзвaнa пo тaкъв нaчин, мoжe дa Ви нaпpaви кpacиви и c 10 гoдини пo-млaди, caмo зa някoлкo минути:

13. Разговорът с приятели е приятен, а разговорът с врагове е полезен.

14. Има само една основателна причина за прекратяване на взаимоотношенията и прекратяване на трудовото правоотношение – невъзможност за личностно израстване при съществуващите обстоятелства.

15. Само радостта трябва да се споделя както с приятели, така и с врагове – приятелите ще се радват, а враговете ще са тъжни.

16. Ако не бързате за щастието – ще го намерите, а щастието само ще ви намери. Мястото, където обитава вашето щастие, е във вас. Пътят към това щастие минава с максималното развитие на всички ваши способности.

17. Щастието е „страничен продукт“ на правилно организирани действия.

18. Ако искате да докажете нещо на някого, това означава само, че живеете за човека, на когото искате да го докажете. Ако живеете за себе си, няма нужда да доказвате нищо на никого.

19. Въображението е гласът на нашите способности. Така че не мечтая да пея в операта, защото нямам нито глас, нито слух. Ако фантазирах, въображението пак щеше да стимулира способностите ми, така че щях да се опитам да стигна до операта. Трябва да имате мечти и да мислите как да ги сбъднете. За да се сбъднат мечтите сравнително бързо, по-важно е да не бързате – тогава мечтите се сбъдват. Най-хубаво е, когато човек може да каже за себе си: „Само се опитвам да сбъдвам мечтите си!“

20. Много по-добре е да общуваш с хубава книга, отколкото със суетен човек.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *