петък , октомври 18 2024

Как да станем по-умни:

Хората винаги търсят малки трикове, за да увеличат силата на ума си: играем игри с памет, решаваме судоку, четем книги. Всичко това уж помага, но ставаме ли по-умни?

Учените са открили начин да увеличите силата на ума си и да станете по-умни. Решението е – научете друг език.

Според изследване, проведено от учения Елън Биалсток, двуезичието може да подобри нашите способности и да ни позволи да бъдем по-ефективни в по-сложни операции като решаване на проблеми, памет и мислене. Двуезичието ни позволява да мислим по-бързо и да реагираме по-добре и по-бързо в определени ситуации.

Що се отнася до паметта, хората, които говорят поне два езика, по-лесно си спомнят информация и събития, по-добре отхвърлят маловажната информация и се фокусират върху важните, независимо дали става въпрос за езикови проблеми или несвързани теми.

В своето изследване Бялисток отиде по-далеч и разгледа как двуезичието влияе върху способностите на възрастните хора. И дали може да помогне при деменция. По-възрастните хора, които участваха в изследването, показаха по-добри резултати в тестовете за памет. Така че по-късно започнаха да показват признаци на деменция и други свързани с възрастта разстройства.

Двуезичието засяга и физическите аспекти на мозъка: увеличава сивото вещество, отговорно за обработката на информацията и интелектуалната дейност, съобщават медиите.

  От както ми казаха този трик вече не размразявам повече ледени блокове от камерата, само мажа с това и пей сърце:

Прочетете също

Наш чакръкчия прави чудеса: Лекува дископатия, рак, ишиас, плексити и шипове:

“Усъвършенствал съм моите лечебни методи спрямо състоянието на хората в днешно време, които са доста …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *