четвъртък , септември 19 2024
Снимка: pexels.com/three-shots

Ето какво се случва с тялото ви, ако изяждате една чаена лъжичка мед всяка сутрин:

Както обясняват диетолозите, медът е преди всичко отличен антиоксидант, което означава, че редовната му консумация ще прочисти тялото ни от различни отрови и вредни токсини. В допълнение, неговите антибактериални свойства значително ще подобрят състоянието на нашата кожа. Това обаче са само част от многото ползи от ежедневната консумация на една чаена лъжичка мед, а най-добри резултати има, ако го консумираме първо сутрин.

Отслабване

Ако случайно внимаваме за теглото си или се опитваме да свалим излишните килограми, диетолозите препоръчват да избягваме всички сладкиши и захарни храни, но не и меда. Както обясняват те, причината е, че захарта в меда има различен състав от този в другите подсладители. Освен това изследванията доказват, че медът подобрява нашия метаболизъм и по този начин допринася за свалянето на излишните килограми, т.е.

По-добро качество на кожата

Както споменахме по-рано, медът е отличен антиоксидант, което означава, че редовната му консумация ще прочисти тялото ни от различни токсини, а антибактериалните му свойства ще подобрят и цялостното състояние на кожата ни. А именно, ще изглежда по-добре, по-ярко и по-чисто, а следователно и по-младо.

Понижаване на холестерола

Смята се, че съставките на меда допринасят за понижаване нивата на холестерола. А диетолозите твърдят, че ежедневната му консумация влияе върху нивото на антиоксидантни съединения в организма, които могат да се борят с излишния холестерол.

Укрепване на здравето на сърцето и сърдечно-съдовата система

Многобройни изследвания показват, че съдържащите се в меда антиоксиданти могат да предотвратят стесняването на артериите. В зависимост от мястото на произход, стесняването на артериите може да доведе до сърдечна недостатъчност. Също и загуба на паметта или хронично главоболие. А диетолозите съветват, че ежедневната консумация на мед допринася за намаляване на риска от сърдечни и сърдечно-съдови заболявания.

  Чаят от тиквени семки е безценен: Чисти кръвоносните съдове и предпазва простатата, но се приготвя с този трик:

По-добра памет и качество на съня

Други изследвания показват способността на меда да се бори със стреса. Да възстановява клетъчната антиоксидантна защитна система и като резултат да подобрява паметта. Освен това се казва, че редовната консумация на мед помага за по-добро качество на съня.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *