петък , септември 20 2024

Тя накисва краката си в тази смес и гъбичките по ноктите на краката изчезват:

Ефективни решения за гъбички по ноктите.

Гъбичките е по-вероятно да се развият и да се задържат върху ноктите на краката, тъй като пръстите на краката често са затворени в топлата, влажна среда на чорапи и обувки, което е идеалното място за растеж на гъбичките.

Д-р, фармаколог в UNC Eshelman School of Pharmacy и автор на The People’s Pharmacy, Джо Грейдън, вярва, че скъпо лекарство не винаги е необходимо, но че някои от тези по-евтини алтернативи могат да помогнат.

1. Смес от Listerine и алкохолен оцет

Водата за уста Listerine съдържа съставки като тимол и ментол, които имат противогъбични свойства, а оцетът е кисел и ще създаде негостоприемна среда за гъбичките.

Комбинирайте тези две течности в равни пропорции и накиснете пръстите на краката си в получената смес, в идеалния случай за 45 до 60 минути на ден.

2. Етерични масла от чаено дърво и риган

– Маслото от чаено дърво се използва от години в борбата срещу кожни заболявания, особено гъбични инфекции – казва Грейдън.

Маслото от риган съдържа тимол, който също има противогъбични свойства. Няколко капки етерично масло трябва да се прилагат върху засегнатите нокти два пъти на ден.

3. Етерично масло от листа на канела

Всеки, който ги е имал, знае колко разочароващи могат да бъдат тези гъбички и колко трудно е да се отървете от тях. Отлично унищожава гъбичките канела, тоест маслото от листата й, което се нанася директно върху нокътя сутрин и вечер. Освен това е добре краката да се накисват в разредено масло от канела, смесено с горчива сол.

  Проговорил на 6 месеца, а на 8 г. вече работел за НАСА. Съдбата на вундеркинда с IQ 210:

Прочетете също

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема:

Всеки сезон е подходящ момент за отслабване. За по-бързото изгаряне на мазнини ви представяме проста, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *