четвъртък , септември 19 2024

Как неизразените емоции причиняват заболяване:

Всички ние обикновено започваме да се занимаваме със саморазвитие едва след като преживеем определени преживявания, които създават много потиснати негативни емоции, докато някои от тях се случват в ранна детска възраст и дори в пренаталния период, така че имаме много неясни емоции, които не можем да осъзнаем, защото причината за тях не е ясна.

Понякога един живот е твърде кратък, за да осъзнаем всички тези емоции, често се научаваме да ги потискаме още по-дълбоко, мислейки, че сме се пречистили.

Това се случва особено, когато приемаме антидепресанти и успокоителни, защото това е най-мощният начин за блокиране на емоциите, тоест за забравяне, и в същото време най-добрият начин потиснатите травми да се съживят отново чрез болестта. Всяка болест представлява реакцията на цялостното ни енергийно тяло, тя е резултат от нашите мисловни и емоционални инвестиции.

Животът ни се състои само от 1% от събития, останалите 99% са реакции на събития. Всъщност ние прекарваме целия си живот в обработка и смилане на определени житейски удари и травми.

Обективно това, което възприемаме като удари, са житейски уроци и изпитания, които ни обръщат обратно към самите нас, с основното послание, че не можем да излезем навън, докато не приемем себе си отвътре.

В ранна детска възраст ние сме много чувствителни, възприемчиви и всичко, което нашите родители мислят и чувстват, се поема от нашия подсъзнателен ум като програма, точно както преди това сме поели генетичното наследство като програма.

Така че ние не сме празен лист, а идваме на този свят като програмирана информация. Нашите житейски избори са в съответствие с тези несъзнателни програми, така че избираме точно такива партньори, които ще ни наранят, или ядем такава храна, която ще ни навреди.

Често имаме случай, когато малко бебе има мозъчен тумор или друга нелечима болест и мнозина ще се чудят как малко бебе може да мисли или да потиска емоциите, за да привлече болестта.

  Стъпката на Богородица лекува и сбъдва желания, а молитвите на всеки биват чути:

Ракът е свързан с подсъзнателно желание за смърт – понякога се случва в дадена ситуация да реагираме с желание да умрем, да ни няма, защото не сме в състояние съзнателно да се изправим пред някои от ударите на живота и да приемем урока.

Такава мисъл автоматично се съхранява от ума. Трябва да знаете, че нашият ум е много лепкав и тази мисъл е много лесна за прилепване към него, но трудно се отделя. Ето защо имаме навика да повтаряме една и съща мисъл отново и отново, защото не можем да я отлепим, въпреки че ни притеснява. Болестта винаги атакува тази част от тялото, която е най-слабото звено, т.е. там, където са натрупани негативни емоции и желанието ни да ги блокираме, скрием и забравим.

Зрението ни не отслабва поради възрастта , а защото не искаме да виждаме някои очевидни неща и несъзнателно отслабваме и блокираме зрението си, бягаме от реалността и заравяме главите си в пясъка. Когато изкривяваме истината в ситуация, която не ни върви, имаме някакво собствено виждане и т.н., вътрешното ни зрение ще бъде замъглено и резултатът ще бъде загуба на външно зрение.

Сърцето страда от блокирани емоции, които не сме показали от страх, черният дроб събира гняв, а стомахът събира непреработено съдържание, нещо, което не сме успели да „сдъвчем“, с което не сме се примирили и т.к. в резултат имаме гастрит или стомашна язва.

Болката в стомаха може да бъде всичко или всичко: Тези 5 неща, които всички трябва да знаем!
Когато се „лекуваме“ от язва на стомаха, стигаме до ситуация, в която трябва да избираме диетата си, което всъщност представлява необходимост от контрол и подбор на емоционално ниво. Щитовидната жлеза е пълна с неизказани думи, които сме „погълнали“ в наша вреда, като цяло нарушението на щитовидната жлеза или на гърлената чакра представлява проблем в общуването и вербалното изразяване.

Общо взето, едва когато напълно сме унищожили тялото си, си спомняме, че трябва да се пазим от стреса, не трябва да се изморяваме, лекарят ни е забранил алкохол, цигари, мазна и тежка храна, надявайки се, че хапчетата ще ни помогнат да се оправим увредените структури в нашето енергийно тяло, което никога няма да се случи. Лекарствата не действат на програми. Програмите са информация от потиснати емоции, които инструктират клетките как да се държат.

  Най-умните хора в обществото се отличават с 1 дреболия от останалите, според проучване: Вие сред тях ли сте:

Какво представляват потиснатите емоции?

Те са като потънал кораб, като Титаник. Когато корабът потъва, той изчезва от погледа ни, но все пак е отишъл някъде. Той е потънал в невидимите сфери, но все още съществува. Пълен с различно съдържание, хора, щастие, тъга, любовни истории. По същия начин, когато сме разстроени, изправени пред неприятна или негативна ситуация, в опит да създадем привиден мир, ще вземем успокоително и нашият Титаник ще потъне в безсъзнанието. Ще почувстваме облекчение, но то пак ще го има, въпреки че ще се опитаме да го забравим.

Забравянето е най-лошият начин за решаване на проблем, понякога призраците от потъналия кораб ще се появят, но най-често те ще представляват невидими и неясни препятствия и блокажи, така че ще имаме чувството, че някаква невидима сила ни задържа и пречи на прогрес, че просто не се справяме добре, а дори не знаем защо и т.н.

В крайна сметка, когато се опитваме да забравим някои неща в живота , умът ни ще поеме забравянето като защитен механизъм и ще започне да забравя безразборно, така че ще забравим приятели, задължения, рождени дни и ще станем безотговорни хора и накрая ще станем напълно безлични и вече никой няма да може да разчита на нас, така и ние самите ще изпаднем в забрава.

Когато бебето плува в майката, то ще открие вътрешния титаник на майката и първата информация ще бъде съобразена с нейното психо-емоционално състояние. В един момент майката е обременена от някаква негативна ситуация, може би е в спор с баща си, наранена, ядосана, мисли за самоубийство, смърт и т.н. Внезапно детето „вижда“ нещо, което не иска да вижда и несъзнателно блокира зрението си или „чува“ това, което не иска да чува и блокира слуха му, съхранява и блокира определена информация в мозъка и има увреждане или се ражда със сърдечен дефект, защото е блокирал емоциите на майка си и т.н.

  Имате проблеми в секса? Може би майка му е най-вече виновна за това:

Когато става въпрос за болести , често имаме случаи лекар, който лекува други, получава инфаркт, рак, умира млад и т.н., след което всеки казва какъв лекар е, ако не е знаел как да се лекува или лекар, който пие и пуши и съветва другите да го правят, те не го правят, или полицай, който наказва други за престъпление, което самият той извършва. Всичките ни житейски избори идват предимно от нашите несъзнателни програми, така че имаме хора, предопределени за спорт, някои за физическа работа, някои за изкуство, медицина и т.н.

Учителите като цяло са преминали материала, имат опит или допирна точка с дадена сфера от живота, която се опитват да доближат до нас, но като цяло е вярно, че всеки се придържа там, където го боли. Видимите пороци като лекар, който пие и пуши, са още по-фино заменени от невидими вътрешни, като лекар, който лекува сърцата на други хора, но не и своето.

По-лесно е да виждаме недостатъците на другите хора , но те винаги сочат към нещо, което сме хванали в капан в себе си и върху което трябва да работим. По същия начин фактът, че сме лекари, няма да ни освободи от същата болест, която се опитваме да лекуваме при другите.

Просто за всичко има известна аналогия и причинно-следствена връзка, ако не сме достатъчно наясно със себе си и вътрешното си аз, ако не запалим светлината, за да погледнем първо себе си и след това другите, неизбежно сме обречени на житейски драми и конфликти.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *