четвъртък , септември 19 2024

Това е китайското момче Уанг Фуман. Преди две години обществеността се развълнува от снимка, направена от учителката на ученика:

Това е китайското момче Уанг Фуман. Преди две години обществеността се развълнува от снимка, направена от учителката на ученика.

За да издържи изпита, той измина 5 км при студ от -9 градуса с леко яке и без шапка. Косата и веждите му бяха замръзнали, а бузите му бяха яркочервени от студа. Нямаше парно нито в къщата му, нито в училището и всички ученици седяха по якета в клас.

Уанг наистина искаше да получи образование, защото това беше единственият изход от бедността. Между другото, на изпита, който момчето толкова бързаше да вземе, той отбеляза 99 точки от 100. След като учителят направи снимка на Уанг и публикува снимката в интернет, историята получи вълнуващо продължение.

Потребителите на социалните медии събраха 3 милиона юана или 450 000 долара. С тези пари ремонтирали отоплението в училището на Уанг, купили нагреватели и топли дрехи за деца от бедни семейства в провинция Юнан.

Уанг също беше поканен в Пекин. И знаете ли какво го впечатли най-много? Знаете ли какво каза по-късно за пътуването си?!

– Вкъщи винаги се топлим на въглища и спим с якета. И тук има толкова топли къщи, мога да ходя с една риза! За първи път го виждам, парното е чудо!

Храна за размисъл.. Често не оценяваме това, което имаме.

  Нищо друго не ме интересуваше, освен да съм с него: Изобщо не предполагах какво ще се случи:

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *