четвъртък , септември 19 2024

Клетките от плода остават в мозъка на майката 18 години след раждането:

Когато жената е бременна, клетките на бебето мигрират в кръвния поток на майката и след това се връщат обратно към бебето, това се нарича „микрохимеризъм на плода и майката“.

През 41-те седмици клетките циркулират през плацентата в двете посоки и след раждането на бебето много от тези клетки остават в тялото на майката, оставяйки трайна следа в тъканите, костите, мозъка и кожата на майката и често остават там . За десетилетия.

Всяко дете, което майката има след това, ще остави подобен отпечатък върху нейното тяло. Дори ако бременността не е довършена или ако имате аборт, тези клетки продължават да мигрират в кръвта ви.

Изследванията показват, че ако сърцето на майката е наранено, клетките на плода ще се втурнат към мястото на нараняването и ще се превърнат в различни видове клетки, които са специализирани в възстановяването на сърцето. Бебето помага на майката да се възстанови, докато майката изгражда бебето.

Колко прекрасно е това! Често това е причината някои заболявания да изчезнат по време на бременност.

Удивително е как тялото на майката защитава бебето на всяка цена, а бебето защитава и възстановява организма на майката – за да може бебето безопасно да се развива и оцелее.

Помислете за момент за лудите ви желания за определени храни. Какво липсваше на майката, че бебето да я накара да иска такава храна?

Проучванията показват също, че феталните клетки остават в мозъка на майката до 18 години след раждането. Това е наистина невероятно!

Ако сте майка, знаете как можете интуитивно да усетите детето си, дори когато го няма… Е, сега има научно доказателство, че майките го носят години и години дори след раждането.

  Ето защо не трябва да ядете пресни стриди:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *