четвъртък , септември 19 2024
Снимка: pexels.com/a-darmel

Как да прикриете сивата коса без боядисване:

Как да се отървем от сивата коса? Има ли ефективни методи за решаване на този проблем? Според портала voman.gazeta си струва да започнете с добавянето на мелатонин и биотин на първо място.

Защо косата побелява?

Както е посочено на този портал, липсата на например биотин най-често причинява загуба на коса, чупливи нокти или лющене на кожата. Биотинът също така стимулира космените фоликули и предотвратява косопада.

Мелатонинът от своя страна допълва естествените дефицити на този пигмент. Начинът, по който работи, е да доставя меланин, който е от съществено значение за инхибиране на процеса на побеляване, директно в космените фоликули. Именно тя придава цвят на кожата и косата.

Как да се борим със сивата коса?

Можете да подходите към този проблем от друг ъгъл. Е, можете например да използвате домашни методи. Един от тях е измиването на косата с кафе. Благодарение на това лечение косата трябва да стане по-тъмна, което прави сивата коса по-малко видима. Този естествен препарат има и други предимства.

Изплакването с кафе стимулира растежа на косата, предотвратява косопада и я прави блестяща, мека и лесна за разресване. Струва си да знаете, че това лечение трябва да се повтаря редовно.

Веднъж направен няма да даде очаквания резултат.

Е, как го правиш?

Инструкции стъпка по стъпка:

Няколко лъжици прясно смляно кафе се заливат с две чаши вода и се варят няколко минути. Отцедете и оставете да изстине.

Изсипете така приготвения изплакващ препарат върху измитите коса и скалп. Оставете течността върху косата си за около 20 минути, след което изплакнете главата си.

  Пожарникари спасяват куче, заклещено в дренажна тръба в продължение на пет дни:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *