четвъртък , септември 19 2024

Гостите недоумяват защо държа ролка тоалетна хартия в гардероба – а всичко е много просто:

Случвало ли ви се е което дрехите да миришат неприятно, след като са били известно време в гардероба? Има няколко варианта защо това се случва. Но едно е ясно със сигурност: този проблем трябва да бъде разрешен възможно най-бързо. Днес ви предлагаме да научите как да се отървете от аромата на мухъл в гардероба  без прекалено много химикали. Бързаме да споделим с вас малки трикове!

ДРЕХИТЕ МИРИШАТ

Наскоро започнах да усещам неприятна миризма в гардероба . Особено се усеща, ако искам да облечека нещо, което не съм вадила от рафта от дълго време. И при това не става дума за стар гардероб! Какъв е проблемът и как да поправя нещата? Четох много по въпроса и лека-полека разбрах къде е проблемът, а след това и попълних съкровищницата си от познания за домакинството толкова много, че съм готова да споделя малки трикове с вас.

Има няколко причини, поради които гардеробът смърди и дрехите миришат неприятно. Първо, мебелите могат да бъдат банално стари. Острият аромат е особено често срещан в мебелите от епохата на соца. Почти невъзможно е да се отървете от него, за съжаление.

Второ, проблемът може да е в неправилното съхранение на вещите. Ако поставите чисти и мръсни дрехи и други предмети на едно и също място, не се изненадвайте от липсата на свежест. Откъде идва тя?

Въздухът в шкафа не циркулира, защото често е в затворено състояние. И нещата, които мирно лежат на рафтовете, започват да абсорбират влага, в резултат на което се появява миризма на плесен. За да избегнете това, просто поставете ролка тоалетна хартия в гардероба. Най-добре е предварително да я напръскате с любимото си етерично масло. Всичко гениално е просто!

  Женски крокодил, размножен без мъжки: Доказателство, че „непорочното зачатие“ е възможно и при тези хищници:

Как да премахнете неприятните миризми в гардероба си

Ако имате достатъчно време и желание, можете да направите основен ремонт на гардероба. За да се отървете от неприятната миризма в дрешника , трябва да извършите общо почистване в него. За да направите това, напълно освободете мебелите от дрехите. Ще трябва да ги обработите старателно. Измийте основно самия шкаф, като използвате домакински продукти, предназначени за материала, от който е направен.

За да подобрите ефекта, шкафът може да се измие с вода и сапун за пране. След това, в идеалния случай, трябва да се остави отворен, така че да се вентилира правилно. Отворете широко всички врати и прозорци (или балкон). Най-добре е да проветрите гардероба за няколко дни.

Също така е много важно да отдалечите гардероба от стената и да видите в какво състояние е задната му стена. Често се случва точно тази мебел да е развъдник на мухъл, който причинява неприятна миризма.

Дори ако всичко е наред със задната и страничните стени, по-добре е да ги третирате с кислородна вода. В случая това е профилактично средство. Ако гардеробът е много стар, можете да опитате да спасите ситуацията. За да направите това, след общо почистване, вътрешните стени на шкафа могат да бъдат боядисани с висококачествена боя.

След всички извършени процедури гардеробът може да се напълни отново с чисти дрехи. Трябва да е напълно сух – това е важно. Между другото ви съветвам да сложите специални ароматни пакетчета с различни билки, ако трикът с тоалетната хартия не ви е впечатлил. Подходящи са и торбички от плат, пълни със зърна кафе или чай.

Канелата и карамфилът не само ще помогнат да се отървете от лошия аромат, но и ще предотвратят появата на молци. А аз например си слагам чисто нов сапун и сух парфюм в дрехите. Работи, и още как!

  Домашно лекарство за анемия: проста и вкусна рецепта за повишаване на желязото:

Редакционна колегия

Ако влагата е основната причина за неприятната миризма в гардероба, вместо тоалетна хартия може да се използва и активен въглен. Просто го поставете на всички рафтове. Той ще абсорбира излишната влага и ще помогне да се отървете от миризмите. Таблетките трябва да се сменят всеки месец.

Като профилактика можете да използвате специални аксесоари за дрехи от кедър. Това дърво е в състояние да абсорбира всякакви неприятни миризми и предотвратява разпространението им из шкафа. В резултат дрехите миришат страхотно и всички в домакинството са доволни!

А ако знаете други ефективни методи за справяне с неприятните миризми в гардеробната , не забравяйте да ги споделите в коментарите!

източник

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *