четвъртък , септември 19 2024
Снимка: unsplash.com/hannahbusing

5 неща, които една мъдра и силна жена никога няма да си позволи:

От днешните жени се очаква да бъдат силни и независими, но повечето от нас не са били научени как най-добре да се държат по този начин. Постоянно ни казват, че да си добър в работата си, ще напреднеш в живота (и понякога дори ще направиш шефа си щастлив).

Да си силна жена не означава, че трябва да си агресивна или груба. Всъщност всички тези качества могат да ви попречат да бъдете наистина велики в работата и живота си.

Тези 5 правила на поведение, от които мъдрите, силни и независими жени се въздържат.

1. Да се ​​отслаби от притеснение

Това е нещото номер едно, от което силните жени се въздържат.

Притеснението е начин хората да избягват настоящия момент. Става въпрос за избягване на отговорност, грижа за себе си и собствените си нужди или дори просто за учене от грешките си. Притеснението също е навик, който повечето хора придобиват, когато се почувстват претоварени от света около тях – но силните, самодостатъчни жени не позволяват на проблемите да вземат най-доброто от тях!

Те знаят, че безпокойството не решава нищо. Те знаят, че безпокойството е загуба на време и енергия и че няма да им помогне да постигнат целите си. Вместо това те се фокусират върху предприемането на положителни действия, за да създадат резултатите, които искат.

2. Оставете страховете ви да ви контролират

Страхът от провал е често срещан и може да спре хората в живота им.

Те се чувстват сякаш не са достатъчно добри или че няма да успеят, ако опитат нещо ново, така че не поемат рискове и не правят грешки поради този страх. Но жените, които са силни, самодостатъчни и успешни сами по себе си (или поне се стремят да бъдат), никога не губят време със страх от провал!

  Мaйкa пoчинaлa cлeд paждaнeтo и дapилa 12 oт cвoитe opгaни:

Ако винаги гледате през рамо, преди да предприемете нещо ново – като вълнуващ проект или възможност за връзка – няма да постигнете нищо велико, защото умът ви винаги ще казва „не“, въпреки че дълбоко в себе си може да има място за поемане на риск във вас!

3. Обвинявайте другите за вашата ситуация в живота

Последното нещо, което една силна, самодостатъчна жена би направила, е да обвинява другите за положението си в живота. Тя знае със сигурност, че това няма да промени изхода от нейната ситуация и няма да й помогне да продължи напред в живота.

Вместо да обвинява другите за нещо, което не е по тяхна вина, тя ще се съсредоточи върху извършването на положителни промени в живота си и ще работи за постигане на личните си цели.

4. Ревнив и негодуващ

Вярно е, че силната, самодостатъчна жена няма да ревнува.

Ревността често е резултат от чувство на несигурност или неадекватност и силната жена знае, че е способна и достойна за всичко, което сърцето й желае. Вместо да завижда на другите, тя се фокусира върху собствения си път и полага усилия, за да постигне целите си. Тя знае, че всичко е възможно с упорит труд и отдаденост и нейният успех е единственото нещо, което има значение за нея.

Тя също знае, че ревността намалява силата и присъствието й и няма да й позволи да се намеси в живота й. Една силна жена няма да има нужда да ревнува, защото е уверена в своите способности и своя път. Вместо това тя ще остане вярна на себе си, отказвайки да бъде повлияна от успеха на другите. Правейки това, тя ще остане фокусирана върху собственото си пътуване и ще продължи да бъде силна, самодостатъчна жена.

  Жена купува „сладко кученце“ от зоомагазин – 1 година по-късно осъзнава голямата си грешка:

5. Те жертват ценностите си, за да продължат напред

Силните, самодостатъчни жени няма да пожертват ценностите си, за да напреднат. Разбира се, те разбират, че може да са необходими някои жертви, за да постигнат целите си, но никога няма да направят компромис с основните си ценности.

Жените, които разбират собствената си стойност и признават собствената си сила, ще работят усилено. За да постигнат целите си, без да жертват ценностите си като морал или вярвания.

Те знаят, че това само ще ги накара да се чувстват нещастни и разочаровани от себе си.

Силните жени също няма да се преструват на такива, каквито не са. Те знаят, че за да процъфтяват, трябва да бъдат истинската си същност, недостатъци и всичко останало. Да бъдат верни на това, което са, е по-важно за тях от всеки успех, на който могат да се надяват.

Като цяло, силните, самодостатъчни жени имат дълбоко разбиране за собствената си стойност. И никога няма да го пожертват, за да излязат напред.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *