четвъртък , септември 19 2024

Какво се случва с тялото на жената, когато спре да има интимни отношения:

Ако по-възрастните жени не водят редовен секс, вагиналните стени се отпускат и ако решат да правят секс отново, това може да бъде много болезнено.

Ето петте промени в тялото на жената поради липсата на сексуални отношения, за които лекарите предупреждават:

1. Загуба на либидо

Когато става дума за сексуално влечение, правилото е „използвай го или го загуби“.

– Хората, които се въздържат от секс, с течение на времето започват да се чувстват летаргични и желанието за секс бавно изчезва. Някои мои клиенти описват това състояние със старата поговорка „Далеч от очите, далеч от ума“ – обяснява д-р. Сара Купър, секс терапевт.

2. Вагиналните стени се отпускат

Този проблем се отнася главно за жени, които навлизат в менопаузата.

– Ако възрастните жени не водят редовен секс, вагиналните стени се отпускат и ако решат да правят секс отново, това може да бъде много болезнено – отбелязва д-р. Купър.

3. Намалено вагинално смазване

Друг страничен ефект, който засяга предимно по-възрастните жени, е проблемът с вагиналното смазване след въздържание. Наред с омазняването съществува и проблемът с изтъняването на стените на влагалището, като и двата проблема са резултат от липсата на хормона естроген.

– Младите жени на 20 или 30 години ще имат достатъчно естроген, за да гарантират, че тези тъкани ще останат здрави, еластични и смазани по време на въздържание. При жени например на 60 години, след като естрогенът изчезне, той не се връща – каза д-р. Лорън Щрайхер.

4. Повишена болка по време на менструация

При липса на полов акт менструалните болки се влошават при жените. Противно на общоприетото схващане, сексът по време на вашия цикъл може да облекчи менструалните спазми.

  Дива акула атакува рибар с каяк: „Животът е кратък“:

– Матката е мускул и много жени всъщност изпитват контракции на матката по време на оргазъм, което води до по-бързо изхвърляне на кръв. Спазмите намаляват и менструалната кръв напуска тялото по-лесно. Също така може да има повишаване на нивото на ендорфините, което също помага при менструални спазми – обяснява д-р. Робърт Шнайдер.

5. По-нисък риск от полово предавани болести

Не само ще намалите риска от полово предавани болести, но и от инфекции на пикочните пътища.

– Половият контакт е виновникът за увеличаване на риска от инфекция на пикочните пътища – обясни д-р. Шнайдер.

Повечето инфекции на пикочните пътища възникват в рамките на 24 часа след полов акт, а American Journal of Family Physicians установи, че „честотата на полов акт е най-добрият предсказател за това кой ще има чести инфекции на пикочните пътища.“

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *