четвъртък , септември 19 2024
Снимка: pexels.com/chris-f

Избягвайте ги: Това са пет навика, които привличат змии към колата ви:

Змиите винаги са неприятна изненада на неочаквани места – независимо дали е в двора или в дома ви. Но едно от последните места, където искате да имате близка среща със змия, е в колата ви.

Никой не иска да бъде заседнал в толкова тясно пространство със змия, особено не по средата на пътуване.

Въпреки че не можете напълно да попречите на змия да потърси убежище в автомобила ви, някои грешки могат да направят вас и автомобила ви още по-голяма мишена, съобщава Bestlife.

Следните пет неща могат да направят автомобила ви още по-привлекателен за змиите.

1. Двигателят работи

Тъй като змиите са студенокръвни, те често ще търсят топли места, казва експертът по змиите А. Х. Дейвид. „Като влечуги, змиите зависят от околната среда, за да регулират телесната си температура. Горещият двигател е добър източник на топлина“, добавя Дейвид.

 Така че по време на по-хладни летни нощи или хладни ранни сутрини не оставяйте двигателя да работи без причина. Разбира се, колата ви може да остане топла известно време, след като е изключена, така че Дейвид също препоръчва на хората „опитайте се да паркирате в гаража си“, за да затрудните достъпа на змиите до превозните средства.

2. Паркиране в близост до висока трева или гориста местност

Ако трябва да паркирате колата си извън гаража, има определени места, които трябва да избягвате. Змиите често се крият в райони с висока трева или гористи местности, защото това са „естествени местообитания за много видове змии“, казва Дейвид. „Опитайте се да паркирате на почистени места, далеч от висока трева или гора“, предупреждава той.

  Предупреждение към милиони пациенти с високо кръвно: Спрете веднага използването на това лекарство:

3. Отворете прозорци

Оставянето на прозореца на колата ви дори леко отворен може да създаде примамлив достъп на змия, казва ветеринарният лекар Джорджина Уши Филипс. „Змиите може да се интересуват от вашето превозно средство заради това, което има вътре, но в много случаи те просто търсят безопасно място за почивка, а колата ви може да бъде идеалното място за скриване“, обяснява тя. 

Той предупреждава, че трябва да внимавате да оставяте прозорците, дори минимално отворени – особено ако сте в климат, където живеят змии. „Змиите могат да използват клони на дървета или други близки предмети, за да получат достъп до вашето превозно средство“, добавя тя.

4. Безпорядък в автомобила

Разхвърляната кола не възпира змиите, а точно обратното, казва природозащитникът Чарлз ван Рийс. „Безпорядъкът осигурява повече скривалища за змии“, обяснява Рийс. „Колкото повече места трябва да се скрият, толкова по-сигурни се чувстват и е по-вероятно да останат наоколо. И не само това, същите условия ще бъдат привлекателни и за гризачите, една от любимите плячки на змиите”, казва тя.

5. Храна в автомобила

Освен бъркотията, трябва също да внимавате да не оставяте никаква храна, казва Филипс. „Змиите имат невероятно обоняние и дори малко парче храна може да ги привлече към автомобила ви“, казва тя. 

„Има много човешки храни, които змиите с удоволствие ядат, така че дори и да не искат вашите остатъци от пържени картофи, те с радост ще ядат гризачи и насекоми, които търсят вашия остатък от обяд“, добавя той. Но не само човешката храна е повод за безпокойство. „Много змии ще намерят храната на вашия домашен любимец също толкова привлекателна (ако не и повече)“, обяснява той.

  Върховно свинско печено – ако искате да се реже като масло и да е сочно, ТОВА е рецептата:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *