четвъртък , септември 19 2024
Снимка: Pexels/Павел Данилюк

„Обущар“ прочете писмо до „класически съпруг“ и предизвика хаос в интернет: „Не помагам на жена си да чисти къщата…“

Писмото на един „обущар“, мъж, който явно много обича и уважава съпругата си, се разпространи в интернет и зарадва мнозина до такава степен, че нямаше хвалебствени думи.

Но има и критици, които смятат, че мястото на жената е в кухнята до мивката.

Истинската самоличност на „обущаря“ не е известна, нито се знае къде живее, но писмото му се появи в много портали, затова го предаваме изцяло.

„Един мой приятел дойде при мен на кафе, седнахме и си поговорихме за живота… „Отивам за секунда да измия оставените чинии в мивката“, казах му. Той ме погледна, сякаш му казах, че ще построя космически кораб. Той ми каза, възхищавайки ми се, но малко объркан: „Благослови, че помагаш на жена си, когато го правя, жена ми не го оценява. Един ден избърсах пода, не благодаря.

Върнах се да седна с него и да му обясня, че не помагам на жена си. „Жена ми няма нужда от помощ, тя има нужда от партньор“. Аз съм партньор в къщата и поради това партньорство задачите са разделени, но със сигурност не става дума за помощ в къщата. Не помагам на жена ми да чисти къщата, правя го, защото живея там, така че трябва и аз да чистя.

„Аз не съм домашна помощница“

Не помагам на жена ми да готви, защото искам да ям и трябва да готвя. Не помагам на жена ми да мие чиниите след ядене, защото сам използвах тези чинии. Не помагам на жена си с децата, защото те са мои деца, а моята роля е да съм баща и родител. Не помагам на жена си с гладенето и гладенето, защото това е моето пране и прането на децата ми.

  Супер трик: Обелете суров картоф и го сложете под мишницата, ще се шокирате от резултата:

Аз не съм помощник в къщата, аз съм част от къщата. А що се отнася до благодарността, попитах го кога за последен път, след като жена му приключи с почистването на къщата, прането, смяната на чаршафите на леглото, къпането на децата, готвенето, организирането и т.н., той каза на тя – благодаря? Но благодарение на момчето: „Уау! Моята съпруга! Вие сте фантастични!’.

Струва ли ви се абсурдно? Изглежда ли ви странно? И когато веднъж на 100 години почиствате пода, очаквате минимална награда за отлични постижения, с много похвали. Защо? Мислил ли си някога за това, приятелю? Може би защото, според вас, това е изцяло нейна отговорност?

Може би защото сте свикнали всичко да се прави, без да си мръднете пръста? Така че, ценете я така, както бихте искали да бъдете оценени, по същия начин и със същата интензивност. „Подайте ръка, дръжте се като истински партньор, а не като гост, който е дошъл само да яде, спи и се изкъпе… Чувствайте се като у дома си в дома си“, написа мъжът.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *