петък , септември 20 2024

Вместо омекотител, добавете 2-3 капки от това в пералнята: Дрехите ще миришат с дни:

Знаете ли, че не е нужно да добавяте омекотител към машината при всяко пране? Можете да избегнете химикалите и да перете прането си по екологичен начин, за да ухае дълго време свежо и да бъде по-меко от всякога, а тези две съставки са чудесен заместител.

Оцет

Можете да използвате оцет за почистване на банята, премахване на петна от ютия, микровълнова печка, хладилник, но вече можете да го използвате и като омекотител.

Препоръчително е да използвате ябълков оцет и дестилиран алкохолен оцет. Налейте не повече от 3 супени лъжици оцет в отделението за омекотител, с тази доза прането няма да се усеща като оцет, а ще бъде невероятно меко и кадифено.

Етерични масла

Ако използвате омекотител само за миризмата, има и натурален вариант. Ароматни, нежни и опияняващи, етеричните масла се използват в козметиката, масажите и освежаването на пространството, а прекрасните им ароматни нотки могат да се поемат и от прането.

Смесете 2-3 супени лъжици етерично масло по ваш избор с 2 чаши оцет. Разбъркайте добре, за да можете да го използвате като класически омекотител. И да го излеете в пералнята, но и като спрей за пръскане върху вече изпрани дрехи.

За свеж аромат можете да използвате етерично масло от евкалипт и мента. Ако искате прането ви да мирише на парфюм, сложете го с бадемово масло, докато лавандулата ще ухае чисто и нежно.

  Кaк дa cи изпeчeм кюфтeтa нa фуpнa, чe дa cтaнaт пo- coчни oт пъpжeнитe

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *